Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Câţi bani pierde un utilizator de internet în urma unui atac cibernetic?

Publicat

plati online Utilizatorii de internet pierd, în medie, 476 de dolari în urma unui atac cibernetic. Cu toate acestea doar 60% dintre cei care fac tranzacții online își protejează dispozitivele de pe care realizează aceste operațiuni, relevă un studiu de specialitate realizat de Kaspersky Lab.

Conform datelor centralizate, peste jumătate (52%) dintre utilizatorii de Internet care au pierdut bani din cauza infractorilor cibernetici au reușit să-și mai recupereze doar o parte din ei, în cel mai fericit caz, scrie Agepres.ro.

Cercetarea celor de la Kaspersky Lab arată că, în medie, utilizatorii de Internet pierd 476 de dolari în urma unui atac cibernetic, iar o persoană din zece dintre cele participante la studiu a spus că a pierdut mai mult de 5.000 de dolari.

În plus, 81% dintre cei care accesează internetul declară că realizează tranzacții financiare online, iar aproape jumătate (44%) păstrează informații financiare pe dispozitivele lor, conectate la Internet. Cu toate acestea, doar 60% dintre utilizatorii de Internet își protejează toate dispozitivele.

Potrivit specialiștilor, 45% dintre participanții la studiu susțin că vor fi despăgubiți de bănci, într-o situație de infracționalitate cibernetică, fără nicio problemă, însă puțin peste jumătate dintre cei afectați și-au primit integral banii furați.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax