Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Ce activitate fizică este mai eficientă pentru dezvoltarea de celule noi la nivelul creierului

Publicat

fitness Se știe că exercițiile aerobice, precum și alergatul, au efecte pozitive asupra structurii creierului, ajutând la dezvoltarea funcțiilor cognitive și de învățare. Dacă exercițiile fizice intense sunt mai eficiente pentru sănătatea creierului decât alergatul și exercițiile aerobice este pentru moment neclar, însă un studiu realizat de un grup de cercetători conduși de cercetătoarea Miriam S. Nokia de la Universitatea din Jyväskylä, Finlanda, arată care sunt tipurile de exerciții care pot tripa numărul de neuroni ai hipocampului, conform spring.org.uk.

Studiul, publicat în revista de specialitate „Journal of Physiology: London” arată că exercițiile aerobice susținute și alergatul cresc numărul de celule noi ale creierului, în schimb ridicarea de greutăți și activitățile fizice de intensitate crescută nu reușesc să aducă același nivel de eficiență în ceea ce privește sănătatea și dezvoltarea creierului.

În urma efectuării testelor pe șoarecii de laborator, în cadrul cărora au fost comparate trei tipuri de exerciții fizice (aerobic, greutăți și efort de mare intensitate), cercetătorii au observat că șoarecii care au avut o activitate fizică susținută, timp de șase săptămâni, au dezvoltat celule noi în zona hipocampului, responsabilă pentru funcțiile de memorare și stocare a informațiilor.

Prin comparație cu un alt grup de șoareci de laborator, care au fost supuși mișcărilor fizice de mare intensitate, cei care au fost antrenați printr-o metodă similară nivelului de dificultate al exercițiilor aerobice au avut de 3 ori mai mulți neuroni în zona hipocampului la finalul perioadei de testare.

În schimb, antrenamentele fizice de mare intensitate nu au avut niciun efect asupra dezvoltării de celule noi ale creierului.

„Rezultatele cercetării noastre sugerează că exercițiile fizice stimulează dezvoltarea hipocampului în cazurile în care este efectuată constant și susținut și cu atât mai mult în cazurile în care este însoțită de o predispoziție genetică de a favoriza dezvoltarea de celule noi ca răspuns la acest tip de exerciți fizice”, declară Miriam S. Nokia, autoarea principala a studiului.

Deși aceste studii au fost efectuate pe șoarecii de laborator, studiile efectuate anterior pe teme similare aduc dovezi suplimentare care arată că exercițiile de tip aerobic stimulează neurogeneza, mai adaugă autorii.

Acesta este primul studiu ce se axează pe tipul de antrenament fizic exercitat pentru dezvoltarea eficientă a hipocampului, conform sursei citate.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax