Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Conectarea frecventă la rețelele de socializare favorizează anorexia sau bulimia. Ce spun cercetătorii

Publicat

facebook-sign-89 Conectarea frecventă la rețelele de socializare crește riscul de anorexie sau de bulimie, precizează un studiu al unor cercetători americani. Astfel, consultarea de câteva ori pe zi a propriului profil de Facebook duce la un risc de 2,2 ori mai mare de apariție a unor tulburări alimentare, potrivit metronews.fr. 

Se pare că rețelele de socializare nu sunt lipsite de riscuri pentru sănătate. Potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, apărut în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, abuzul de astfel de mijloace de comunicare accentuează riscul unor tulburări ale comportamentului alimentar. Oamenii de știință de la Universitatea din Pittsburgh au intervievat 1.765 de persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, despre felul în care folosesc 11 rețele de socializare. Printre acestea, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, YouTube sau Pinterest. Voluntarii au răspuns apoi la un chestionar despre obiceiurile lor alimentare, iar cercetătorii au pus împreună datele.

Cei care își consultă regulat contul de pe o rețea de socializare în cursul unei zile prezintă un risc de 2,2 ori mai mare să dezvolte o tulburare alimentară, ca anorexia sau bulimia. La persoanele care petrec cel mai mult timp consultându-și profilul într-o săptămână, riscul crește la 2,6. Constatarea este valabilă indiferent de vârstă, sex sau venitul utilizatorului.

Oamenii de știință precizează totuși că nu s-a stabilit clar dacă rețelele de socializare alimentează tulburările de comportament.

„Persoanele care au tulburări de comportament alimentar și de percepere a propriului corp pot apela la rețelele de socializare pentru a intra în legătură cu altele care au aceleași probleme”, a transmis Brian Primack, un alt autor al studiului.

Cercetătorii intenționează să își aprofundeze cercetarea pentru a preveni mai eficient tulburările de comportament, scrie metronews.fr.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ridichea frecata

    miercuri, 18.05.2016 at 12:17

    daca faci ceva, ori mananci prea mult ori prea putin- daca continui, ori o sa dormi prea mult ori prea putin, daca te incapatanezi sa continui, ori devi sociabil, ori devi singuratic; am si eu cam 2400 de studii de astea dar nu le public ca societatea inca nu e pregatita sa le inteleaga

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax