Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Studiu din Norvegia: COVID exista în Europa cu câteva săptămâni înainte de primele cazuri confirmate oficial. Cum s-a descoperit

Publicat

Ipoteză șocantă a unui studiu nrovegian: COVID exista deja în Europa cu câteva săptămâni înainte de primele cazuri confirmate.

Studiul a fost posibil în Norvegia, acolo unde sunt stocate eșantioane de sânge prelevate de la femei însărcinate.

Oamenii de știință de la Spitalul Universitar Akershus de lângă Oslo au identificat un rezultat pozitiv la coronavirus într-o probă de sânge prelevată de la o femeie însărcinată la 12 decembrie 2019 și spun că aceasta a fost probabil infectată la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie.

„Descoperirile noastre schimbă istoria epidemiei de coronavirus atât în Norvegia, cât și în lume”, a declarat Anne Eskild, profesor și medic șef la Akershus.

„De fapt, am găsit patru din cele 1.500 de teste efectuate pe femei însărcinate care au fost pozitive înainte ca primul caz din Franța să fie diagnosticat”, a declarat ea pentru Euronews.

Cazuri similare pneumoniei au fost identificate în Wuhan, China, în decembrie 2019, iar pe 12 ianuarie 2020 autoritățile chineze au împărtășit secvența genetică a noului coronavirus.

Cum a fost efectuată cercetarea

Ca parte a îngrijirii sarcinii în Norvegia, se prelevează probe de sânge de la toate femeile însărcinate pentru a verifica dacă există infecții cu transmitere sexuală.

Probele sunt stocate anonim, în scopul monitorizării potențialelor boli infecțioase și astfel au fost disponibile cercetătorilor care caută originile răspândirii COVID-19 în națiunea nordică.

„Probabil că există puține alte țări care au acces la probe de sânge stocate la nivel de populație și, prin urmare, există puține sau deloc alte studii retrospective”, explică Eskild.

Descoperirile echipelor au fost publicate în jurnalul de epidemiologie și infecție Cambridge University Press.

Sursă: Mediafax, Euronews

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax