Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu Eurostat: Unul din doi români nu face față cheltuielilor neprevăzute. Care e clasamentul european

Publicat

bani

Mai bine de jumătate dintre români nu fac față cheltuielilor neplanificate, iar o cincime trăiesc în deprivare materială severă, potrivit datelor prezentate de Eurostat, oficiul european de statistică. Doar 48% dintre concetățenii noștri se descurcă dacă i se strică mașina, trebuie să meargă la o nuntă, trebuie să își înlocuiască un aparat casnic stricat, să repare ceva în casă sau orice altceva i-ar mai putea apărea pe lista de cheltuieli. 

Media europeană se ridică la 33,9% în privința populației care nu face față cheltuielilor neprevăzute, în vreme ce în România, ponderea este de 52,3%. România nu ocupă cel mai slab loc, fiind abia pe locul al cincilea. Cel mai prost stau Letonia (59,9%), Croația (56,1%), Bulgaria (53,2%) și Grecia (52,7%).

O persoană din patru nu poate face faţă cheltuielilor financiare neaşteptate în Belgia (25,3%), Danemarca (25,1%) și Olanda (20,6%). Cel mai bine stă Malta la acest capitol, cu 15,8%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax