Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Firmele din România plătesc 23 la sută din salariul angajaților sub formă de contribuții sociale, peste media la nivel global

Publicat

bani Firmele din România plătesc 23,1 la sută din salariile anuale ale angajaților pe asigurările sociale și alte „contribuții” salariale, potrivit celui mai recent studiu realizat de UHY, o rețea internațională de contabilitate și consultanță.  Această rată este peste media la nivel mondială de 20,5 la sută din salariu.

Din 2012, costurile cu contribuțiile s-au redus de la 21,6% la 20,5% la nivel mondial. Potrivit autorului studiului, România are unele dintre cele mai ridicate taxe și costuri obligatorii cu asigurările dintre toate țările care au facut obiectul studiului. De exemplu, aceste „contribuții” salariale sunt mai mari decât în alte state est-europene membre ale Uniunii Europene, costurile cu angajați similari fiind de 17,2% și 20,7% din salariul în Croația și respectiv Polonia.

Totuși, a existat o scădere încurajatoare de peste o treime, de la 35,3% în 2012 la 23,1%, a sumei pe care societățile din România trebuie să o plătească în plus față de salariile angajaților, sub forma contribuțiilor salariale.

Stimulentele destinate pentru combaterea șomajului sunt din ce în ce mai frecvente

Multe țări încearcă să combată șomajul și să minimizeze impactul acestuia asupra bugetelor de asigurări sociale prin oferirea de stimulente angajatorilor pentru crearea de noi locuri de muncă. Acestea se adresează adesea unor grupuri specifice, precum șomerii sau cei aflați la început de carieră.

UHY a studiat datele din 29 de țări din rețeaua sa internațională, calculând valoarea plăților pe care trebuie să le efectueze companiile, cum ar fi plătile contribuțiilor la asigurări sociale, pe lângă salariul brut plătit angajaților individuali.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax