Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Majoritatea românilor cumpără bijuterii direct din magazinele de specialitate. Doar 11% achiziționează online

Publicat


bijuterii handmadeRomânii rămân fideli, în cea mai mare parte (83%), achiziției de bijuterii direct din magazinele de specialitate, în timp ce doar 11% dintre aceștia preferă să cumpere online, arată un studiu de piață, dat publicității miercuri.

Conform cercetării, marea majoritate a celor care cumpără bijuterii online sunt tineri cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, produsele preferate fiind pandantivele.

Pe de altă parte, același segment de cumpărători afirmă că ar putea cumpăra mai multe bijuterii din magazinele online dacă ar beneficia de facilități, precum posibilitatea de a grava bijuteriile (49%), posibilitatea de a estima măsura degetului pentru inelele achiziționate (47%) sau dacă ar beneficia de consultanță specializată privind tipul de bijuterie care se potrivește fiecărei persoane (33%).

De altfel, studiul întocmit de iSense Solutions arată că 83% dintre români preferă să achiziționeze bijuterii din magazinele fizice de specialitate iar unul dintre motivele care stau la baza acestei preferințe este reprezentat de consultanța oferită de către personalul specializat din aceste puncte de comercializare. De altfel, 63% dintre respondenți au indicat acest personal ca principală sursă de informare în vederea unei achiziții. Totuși, 50% dintre români se informează și de pe site-urile specializate în vânzarea de bijuterii.

Potrivit sursei citate, dacă majoritatea tinerilor din categoria de vârstă 25-34 de ani preferă bijuteriile de aur (55%), un procentaj de 63% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani sunt interesați mai mult de bijuteriile din argint.

Studiul evidențiază faptul că femeile cumpără bijuterii pentru a le purta, în timp ce bărbații sunt mai interesați să achiziționeze bijuterii pentru a le oferi cadou.

În același timp, bărbații sunt mai atrași decât femeile de renumele magazinului (45,7% față de 36,9%) și de marca bijuteriei (45,8% față de 39,8%), în timp ce femeile sunt mai influențate decât bărbații de prețuri (89,6% față de 80,4%) și promoții (80,2% față de 70,6%).

Intențiile de cumpărare pentru următoarele 12 luni relevă faptul că bijuteriile cele mai căutate vor fi inelele.

Sursa datelor incluse în cercetare este reprezentată de informațiile extrase din Studiul Omnibus, realizat online de către compania iSense.Solutions în cadrul Panelului ResearchRomania.ro.

Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 15 ani, din mediul urban din România, iar rezultatele au un grad de eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

sursa: agerpres.ro


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Spitalul din Ocna Mureș, reabilitat parțial, NU poate trata bolnavi. ISU solicită scenariu de siguranță la foc pe toată clădirea

Publicat

spital

Reabilitarea unui etaj al Spitalului din Ocna Mureș nu poate fi finalizată și dată în folosință din cauza unor interpretări ale legilor care privesc siguranța la incendii. Practic, Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia a reabilitat etajul I al clădirii din Ocna Mureș, dar reprezentanții ISU Alba au refuzat să semneze procesul verbal la finalizarea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Sebeșul la ceas aniversar: 775 de ani de atestare documentară a orașului

Publicat

Anul 2020 va fi marcat la Sebeș de aniversarea celor 775 de ani scurși de la prima atestare documentară a orașului, de la prima mențiune scriptică a denumirii orașului, „Malembach” într-un document papal, emis la 22 februarie 1245, în contextul refacerii comunităților transilvănene după distrugerile provocate de Marea Invazie Mongolă (1241-1245). În întâmpinarea acestei aniversări, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Consilierul lui Mircea Hava și secretarul general al AJF, momente de neuitat la urgența spitalului din Alba. Reacții pe Facebook

Publicat

coser

Două postări prin care este exprimată revolta față de modul de lucru de la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Alba. Mihai Coșer, consilierul europarlamentarului Mircea Hava și Mihai Tîra – secretarul general al Asociației Județene de Fotbal au postat pe rețeaua de socializare Facebook ce au pățit când au fost nevoiți să […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăți alarmante despre coronavirus: perioada de incubație ar putea fi mai mare

Publicat

Autorităţile din provincia chineză Hubei, unde s-a declanşat epidemia de coronavirus, au raportat că perioada de incubaţie pentru noua tulpină a virusului ar putea fi de până la 27 de zile, potrivit mass-media de stat, citate de DPA, informează Agerpres. Cotidianul Hubei din centrul Chinei a raportat că un bărbat în vârstă de 70 de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate