Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: O persoană ar putea înghiți în jur de 5 grame de plastic săptămânal, echivalentul greutății unui card de credit

Publicat

Conform unui nou studiu, o persoană înghite în medie 5 grame de plastic în fiecare săptămână, echilaventul unui card de credit, scrie CNN.

Contaminarea este cauzată de microplastice – particule de plastic prezente în mediu – care afectează mâncarea, lichidele și aerul cu care intrăm în contact. În toată lumea, oamenii înghit în medie aproximativ 2.000 de particule de microplastic pe săptămână, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Newcastle, Australia.

Fragmentele pot proveni dintr-o varietate de surse, inclusiv din țesături sau pastă de dinți. Microplasticul a fost descoperit în multe mâncăruri și lichide consumate zilnic, precum apa, berea, scoicile, sarea.

„Este foarte clar că problema microplasticelor este una globală. Chiar dacă țările fac curat în propria lor curte, nu înseamnă că vor fi ferite de pericol, având în vedere că fragmentele ar putea veni din surse exterioare”, a declarat Kala Senathirajah, unul dintre cercetătorii care au condus studiul.

De asemenea, rezultatele arată că cea mai importantă sursă pentru consumul involuntar de plastic este apa potabilă.

Studiul a fost susținut de World Wildlife Fund (WWF).

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax