Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Pacienții care se confruntă cu obezitate au mai multe șanse de a supraviețui unei infecții

Publicat

Obezitatea poate scurta viața, însă persoanele obeze care sunt spitalizate pentru boli infecțioase, pneumonie sau septicemie au o șansă mai mare de a supraviețui decât cei care au o greutate normală, relatează The Guardian.

Așa-numitul „paradox al obezitătii” a fost ilustrat de trei prezentări separate la Congresul european pentru obezitate de la Viena. Un studiu efectuat în Danemarca, la peste 18.000 de persoane internate cu o boală infecțioasă a descoperit că cei care erau supraponderali aveau cu 40% mai puține șanse de a muri, iar cei a căror greutate se încadra la obezitate, cu 50% mai puține șanse.

Un al doilea studiu, care a analizat datele a 1,7 milioane de persoane care au fost internate în spitale din SUA între anii 2013 și 2014, a constatat că pacienții supraponderali aveau cu 23% mai multe șanse de supraviețuire, pe când pacienții obezi cu 29%.

Datele pacienților de la spitale din SUA, care se confruntau cu septicemie, au arătat că pacienții supraponderali prezentau cu 23% mai puține șanse să moară, în timp ce pacienții obezi aveau cu 22% mai puține.

sursa: hotnews.ro, theguardian.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax