Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Persoanele infectate cu varianta Delta a COVID-19 au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cea originală

Publicat

Versiunea Delta a virsului este mult mai puternică decât cea originală. Mai exact, potrivit unui studiu, persoanele infectate cu varianta Delta a virusului au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cei care au avut varianta originală a COVID-19. 

Cercetătorii sud-coreeni au observat că încărcătura virală scade apoi treptat, ajungând să fie până la 30 de ori mai mare după patru zile şi de peste 10 ori mai mare după nouă zile, pentru ca după 10 zile nivelul ei să fie comparabil cu cel al altor variante ale coronavirusului, relevă studiul realizat de Agenţia Coreeană pentru Controlul şi prevenirea Bolilor, potrivit agerpres.ro.

O încărcătură virală mai mare înseamnă că virusul se transmite mult mai uşor de la o persoană la alta, crescând astfel numărul îmbolnăvirilor şi al spitalizărilor, explică un responsabil sanitar sud-coreean, Lee Sang-won.

„Dar aceasta nu înseamnă că varianta Delta este de 300 de ori mai contagioasă. Credem că rata ei de transmitere este de 1,6 ori faţă de varianta Alpha şi aproximativ dublă faţă de varianta originală”, a mai precizat Lee Sang-won.

În cadrul studiului a fost comparată încărcătura virală a 1.848 de pacienţi infectaţi cu varianta Delta cu cea a altor 22.106 de persoane infectate cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax