Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Peste 80% dintre copiii din România care au acces la internet folosesc zilnic, peste cinci ore, reţelele sociale

Publicat

copil tabletaMajoritatea copiilor din România cu vârste între 5 şi 16 ani, care au acces la internet, intră zilnic online şi petrec, în medie, peste cinci ore pe zi folosind reţelele sociale. Sunt concluziile unui studiu realizat în ţară.

Potrivit studiului, cel mai des este folosit smartphone-ul, pe care copiii îşi petrec, în medie, 160 de minute pe zi (208 în cazul adolescenţilor de 13-16 ani). Tableta este preferată de copiii cu vârste între 5 şi 7 ani.

În total, aproximativ 85% dintre copiii din România care locuiesc la oraş şi au acces la internesc folosesc reţelel sociale, se arată în studiul realizat de compania de cercetare iSense Solutions pentru grupul de publicitate Lowe Group.

Vârsta medie la care copiii primesc terminale este 8,5 ani pentru tabletă, 9 ani pentru calculator, 10 ani pentru smartphone, 11 ani pentru alte dispozitive inteligente. Până atunci, ei folosesc de obicei dispozitivele părinţilor.

Copiii intră pe internet îndeosebi de acasă şi sunt interesaţi mai ales de videoclipuri muzicale, clipuri amuzante, desene animate sau să petreaca timp în reţelele sociale.

Copiii au în medie 14 aplicaţii instalate pe smartphone, cei mai mici preferând jocurile, iar cei mai mari – reţelele sociale.

Peste jumătate dintre copii şi-au făcut cont pe Facebook asistaţi de un părinte, ceea ce arată preocuparea părinţilor în acest sens.

Studiul a fost realizat fiind folosite focus grupuri cu copii de 8-12 ani, respectiv 13-16 ani, iar un studiu cantitativ a fost realizat pentru adolescenţii de 14-16 ani şi în rândul părinţilor cu copii de 5-16 ani. Gradul de eroare de al studiului este +/-6%.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate