Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Peste 95 la sută dintre viitorii studenţi spun că îşi aleg singuri facultatea. Majoritatea vor ca universitatea să fie într-un oraş cu potenţial profesional

tineri

Publicat

proiecte tineriPeste 95 la sută dintre tineri spun că au ultimul cuvânt în alegerea universităţii, părinţii situându-se pe loc secund, într-o proporţie de doar 3,7 la sută, potrivit unui studiu.

Un studiu realizat de D&D Research, la iniţiativa Universităţii Româno-Americane, arată că 96,3% dintre tineri au ultimul cuvânt în alegerea universităţii, părinţii situându-se pe loc secund, într-o proporţie de doar 3,7%.

Acelaşi raport arată şi criteriile importante de care ţin cont viitorii studenţi când vine vorba de alegerea facultăţii şi care îi influenţează în setarea opţiunilor. Pe primul loc se situează un campus modern, „care le pune la dispoziţie cele mai noi laboratoare şi tehnologii”. De asemenea, studenţii îşi doresc să beneficieze de burse de studii şi locuri fără taxă.

Când vine vorba despre criteriile ce ţin de succesul profesional adus de universitatea pe care ar vrea să o urmeze, cel mai important pentru tineri este în continuare „sa aibă şanse mari de angajare imediat după absolvire”, urmat de „sa aibă parteneriate cu firme care oferă internship-uri”. Astfel, peste 60% au drept criteriu personal în alegerea universităţii „sa fie într-un oraş cu potenţial profesional”.

În ceea ce priveşte imaginea şi cultura unei universităţi este „să fie o universitate puternic recomandată”, cei mai mulţi dintre tineri alegând „absolvenţi ai universităţilor respective” ca principală sursă de informare privind universităţile din România.

Studiul a fost realizat în perioada aprilie – mai 2016 şi este reprezentativ la nivel naţional pentru oraşe cu peste 50.000 de locuitori. Ancheta sociologică a fost efectuată telefonic pe 675 de persoane, tineri 16-23 ani (50%) şi părinţi cu copii între 16-23 ani (50%).

sursa: stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate