Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Românii se cred superiori altor nații. Trei sferturi sunt împotriva căsătoriilor gay

Publicat

Un studiu recent realizat acată că românii se consideră superior din punct de vedere cultural altor nații. Ba mai mult peste 20% dintre cei care au participat la studiu, afirmă cu nu ar accepta ca în familia lor să facă parte un musulman sau un evreu. Iar trei sferturi dintre români resping căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Concret, 66% din români se cred superiori cultural altor naţii, ţara noastră fiind pe locul 3 la nivel european din această perspectivă, într-un top condus de Grecia şi Bulgaria.

În ceea ce priveşte nivelul de toleranţă, doar 29% din români ar accepta ca din familia lor să facă parte un musulman sau un evreu, situaţia fiind similară în cazul vecinilor, pe care nu i-ar accepta daca ar fi musulmani sau evrei.

Acelaşi studiu notează că trei sferturi din români resping ideea căsătoriei dintre persoanele de acelaşi sex, mai înverşunaţi ca românii fiind doar bulgarii, unde 79% din populaţie nu ar fi de acord cu aşa ceva.

Studiul mai arată că 74% consideră religia ca parte din identitatea naţională şi afirmă că a fi creştin este egal cu a fi cu adevărat român. În plus, 98% dintre adultii din Romania se considera a fi crestini, notează cercetarea.

Totodată, 46% dintre romani considera ca Guvernul ar trebui sa promoveze valorile și credintele religioase.

Sursă: adevărul.ro

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax