Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Românii sunt mai optimiști privind direcția în care se îndreaptă Uniunea Europeană, comparativ cu propria ţară

Publicat

Românii sunt mult mai optimiști în ceea ce privește direcția în care se îndreaptă Uniunea Europeană, comparativ cu direcția în care se îndreaptă România, potrivit unui sondaj național realizat de INSCOP Research.

Aproximativ 70% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce doar 16,9% sunt de părere că direcția în care merge țara este bună. Iar 11,5% nu știu sau nu răspund.

Dacă în iulie 2017 36,6% dintre români erau de părere că România merge într-o direcție bună, în noiembrie 2017 doar 22,8% mai împărtășeau această opinie. Anul trecut procentul românilor care consideră că țara se îndreaptă într-o direcție bună a continuat să scadă, de la 19,9% în februarie 2018, la 19,1% în octombrie 2018 și 18,7% în noiembrie 2018.

Cei mai mulți respondenți (44,2%) sunt de părere că Uniunea  Europeană se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 38,6% apreciază că blocul comunitar merge în direcția greșită. Procentul non-răspunsurilor este de 17,2%, arată INSCOP, într-un comunicat.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Volumul eșantionaului, de tip multi-stratificat, probabilistic, a fost de 1080 persoane, reprezentativ pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax