Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Românii vor să mănânce bio, dar foarte puţini ştiu ce înseamnă

Publicat

produse bio

Trei sferturi dintre români înţeleg prin agricultura, bio/ecologică, produse sănătoase, fără aditivi sau chimicale. Însă majoritatea spun că ei cumpără produse bio/ecologice, fără a şti, de fapt, dacă acestea sunt certificate ca atare, potrivit unui studiu online.

Valoarea pieţei de agricultură ecologică în Europa este de 37 miliarde de euro, din care prea puţin îi revine României, arată un studiu publicat miercuri de World Vision România, care subliniază că potenţialul natural al României este insuficient valorificat, ţara noastră având în momentul de faţă doar 2% din suprafaţă destinată agriculturii ecologice.

Studiul prezentat miercuri relevă totodată că românii vor să mănânce bio, dar foarte puţini ştiu de fapt ce înseamnă.

”Trei sferturi dintre români înţeleg prin agricultura bio/ecologică produsele sănătoase, fără aditivi sau chimicale. Chiar mai mulţi dintre respondenţi, 77,79%, spun că ei cumpără produse bio/ecologice, fără a şti, de fapt, dacă acestea sunt certificate ca atare”, conform unui studiu online realizat de iVox în luna martie, la comanda World Vision România.

Având în vedere confuzia existentă la nivelul românilor între bio şi natural, precum şi lipsa de încredere a consumatorilor în produsele bio, este esenţială o informare şi o educare a consumatorului în această privinţă, se menţionează în studiu.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax