Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Sarea de mare din întreaga lume este contaminată cu microparticule de plastic

Publicat

sare de mare Noi studii arată că sarea de mare din Statele Unite, Europa și China este contaminată de microfibre de plastic, adaugând astfel noi dovezi că poluarea cu masă plastică este omniprezentă în mediul înconjurător, relatează The Guardian.

Sarea de mare din întreaga lume este contaminată, susțin experții, care arată că astfel microfibrele ajung în mâncare. Dezvăluirile vin după ce o serie de teste au arătat că miliarde de oameni beau apă contaminată cu particule de plastic, având în vedere ca 83% dintre mostrele de apă studiate erau poluate, potrivit unui articol apărut pe aceeași platformă de știri săptămâna aceasta.

Cele mai noi studii arată că mici particule de plastic au fost identificate în sarea de mare din marea britanie, Franța și Spania, dar și în China și Statele Unite.

Majoritatea particulelor provin de la sticlele de plastic de unică folosință pentru apa îmbuteliată.

Până la 12.7 milioane de tone de material plastic intră în oceanele lumii în fiecare an, cantitate echivalentă cu aruncarea unui camion de gunoi pe minut în oceanele lumii, potrivit Organizației Națiunilor Unite.

Sherri Mason, o profesoară de la Universitatea de stat din New York, care a condus studiul, arată că 12 feluri diferite de sare au fost cercetate, inlusiv 12 sări de mare, aduse în alimentarele din SUA din diferite colțuri ale lumii.

Potrivit profesoarei, americanii ar fi ingerat până la 660 de particule de plastic în fiecare an, dacă ar fi urmat sfatul doctorilor de a mânca 2,3 grame de sare pe zi, însă americanii ar fi ingerat mai mult, pentru că, potrivit oficialilor americani din Sănătate, 90% dintre americani mănâncă prea multă sare.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax