Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Țigările electronice pot afecta frecvența cardiacă și funcția cardiovasculară

Publicat

Noi studii prezentate în cadrul Sesiunii Științifice din 2017 organizată de Asociația Americană a Inimii (AHA) în Anaheim, California, Statele Unite au arătat că țigările electronice pot afecta frecvența cardiacă și funcția cardiovasculară.

Sistemele electronice de livrare a nicotinei (ENDS) precum țigările electronice afectează frecvența cardiacă și funcția cardiovasculară în cazul șoarecilor, scrie Agerpres.

Pe lângă nicotină, țigările electronice conțin în general propilen glicol și/sau glicerină vegetală, utilizată de obicei în loțiunile de piele utilizare pentru menținerea hidratării dermei sau ca aditiv alimentar, însă efectele încălzirii și inhalării acestor substanțe sunt necunoscute.

În cadrul acestui studiu finanțat de institutele naționale de sănătate din Statele Unite oamenii de știință au analizat pe șoareci efectele asupra sistemului cardiovascular ale aerosolilor emiși de țigările electronice în comparație cu țigările tradiționale. Ei au descoperit că expunerea la aerosoli ENDS și fumul provenit de la țigările electronice au scăzut rapid frecvența cardiacă (bradicardie) în cazul șoarecilor.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax