Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SUA retrage familiile diplomaților americani de la Ambasada din Ucraina: Este un indiciu că eforturile de dezescaladare au eșuat

Publicat

Departamentul de Stat a dispus duminică plecarea tuturor membrilor de familie care însoțesc personalul Ambasadei SUA din Kiev, invocând „amenințarea unei acțiuni militare rusești”.

Personalul local şi cel neesenţial pot părăsi ambasada dacă doresc, iar cetăţenii americani care locuiesc în Ucraina „ar trebui să ia în considerare acum” părăsirea ţării cu zboruri comerciale sau alte mijloace de transport, se precizează în declaraţia Departamentului de Stat al SUA, potrivit Agerpres.

„Situaţia de securitate, în special de-a lungul graniţelor ucrainene, în Crimeea ocupată de ruşi şi în (regiunea) Doneţk controlată de Rusia, este imprevizibilă şi s-ar putea deteriora în orice moment”, se mai arată în comunicat.

„Cetăţenii SUA din Ucraina ar trebui să ştie că o operaţiune militară rusă, oriunde în Ucraina, ar afecta grav capacitatea ambasadei SUA de a furniza servicii consulare, inclusiv asistenţa acordată cetăţenilor americani care părăsesc Ucraina”, avertizează Departamentul de Stat.

Decizia, anunțată prin intermediul unui comunicat de presă, subliniază temerile tot mai mari ale Washingtonului cu privire la o intervenție militară iminentă a Federației Ruse în Ucraina, subliniază The Washington Post.

Este, totodată, un indiciu că eforturile de dezescaladare a crizei au eșuat, în ciuda discuțiilor dintre secretarul de stat Antony Blinken și ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care au avut loc vineri la Geneva.

Postarea ambasadei SUA de la Kiev:

”Continuăm să ne reafirmăm sprijinul pentru poporul ucrainean și să facem acest pas deoarece suntem dedicați uneia dintre cele mai înalte priorități ale Departamentului de Stat – siguranța diplomaților noștri și a poporului american.

Statele Unite subliniază că Ambasada SUA la Kiev rămâne deschisă.

În mod similar, subliniem că decizia privind plecarea autorizată/obligatorie nu va afecta în niciun fel angajamentul nostru de a găsi o soluție diplomatică pentru creșterea profund alarmantă a forțelor rusești în Ucraina și în jurul Ucrainei.

Majoritatea serviciilor consulare vor continua să fie furnizate, deși din cauza agravării situației COVID-19, ambasada are în prezent capacitate limitată de a elibera vize de non-imigrație.

Sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei rămâne mai puternic ca niciodată, demonstrat de aprovizionarea din 22 ianuarie a primului dintre mai multe loturi de asistență nouă de securitate către Forțele Armate ale Ucrainei în măsura de 200 milioane dolari aprobată de președinte Biden pentru Ucraina în decembrie”.

Sursă: Digi24.ro, Agerpres

Foto: Ambasada SUA din Kiev

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax