Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SUA suspendă asistența pentru Ucraina, în războiul cu Rusia: ”Sprijinul a încetat complet”. Care sunt motivele

Publicat

SUA suspendă asistența pentru Ucraina: Casa Albă a anunţat că sprijinul acordat Ucrainei de către SUA, pentru a contracara invazia rusă, a „încetat complet”. 

Motivul este lipsa unui acord în Congres pentru a continua sprijinirea autorităţilor de la Kiev, relatează Reuters, citată de Agerpres.

La Washington continuă totuşi negocierile cu privire la un pachet de ajutor pentru Ucraina care ar putea fi condiţionat de o revizuire a măsurilor de securitate la frontierele SUA.

SUA suspendă asistența pentru Ucraina: Anunțul lui John Kirby

„Asistenţa pe care le-o ofeream a încetat acum”, a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al Casei Albe, John Kirby.

El a spus că nu au mai rămas fonduri pentru pachete suplimentare de ajutor militar către Ucraina.

SUA au oferit ajutor militar de zeci de miliarde de dolari Ucrainei, inclusiv sisteme mari constând în elemente pentru apărarea aeriană.

O problemă ar consta și în deficiențele în monitorizare a ajutoarelor oferite de SUA, potrivit APNews.

Americanii nu pot urmări mai mult de 1 miliard de dolari în arme și echipamente militare furnizate Ucrainei pentru a lupta împotriva forțelor ruse, potrivit unui audit al Pentagonului publicat joi.

SUA suspendă asistența pentru Ucraina: Lupte în congres

Viitorul ajutorului american pentru Ucraina se decide în prezent în Congres, unde democraţii controlează Senatul (camera superioară), iar republicanii Camera Reprezentanţilor (camera inferioară).

Preşedintele american Joe Biden (Democrat), a cerut Congresului să aprobe un ajutor suplimentar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Vezi și Sondaj INSCOP: Opiniile românilor despre războiul din Ucraina, conflictul Israel – Hamas și apartenența la NATO și UE

Opoziţia republicană a declarat că va aproba noul pachet de ajutor doar dacă democraţii sunt de acord să implementeze o serie de măsuri la frontiera între SUA şi Mexic.

În faţa acestei situaţii, Kirby a folosit conferinţa sa de presă de joi pentru a-i îndemna încă o dată pe republicani să aprobe ajutorul pentru Ucraina, în special după ce serviciile de informaţii americane au concluzionat că Rusia a folosit rachete balistice nord-coreene în unele dintre ultimele sale atacuri împotriva Ucrainei.

„Atacurile pe care le desfăşoară ruşii sunt în creştere. Iar acum folosesc rachete balistice nord-coreene pentru a efectua aceste atacuri”, a afirmat Kirby.

Potrivit lui Kirby, Rusia a lansat cel puţin o astfel de rachetă balistică asupra Ucrainei la 30 decembrie 2023 şi de asemenea „mai multe” rachete balistice nord-coreene la 2 ianuarie a.c., ca parte a unui alt atac asupra infrastructurii ucrainene.

Aceste rachete au fost parte integrantă a atacurilor cu rachete şi drone al Rusiei asupra Ucrainei la sfârşitul anului 2023 şi începutul acestui an în ceea ce a fost cel mai mare atac de la începutul războiului, în februarie 2022.

SUA, cel mai important furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, au acordat Kievului 44,2 miliarde de dolari de la începutul războiului, potrivit datelor Departamentului de Stat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mark

    vineri, 12.01.2024 at 13:19

    As an American, I can honestly say, I am ashamed of my home country for this and so many other reasons!! 😥😥 The American Government(like the Romanian govt.) can NOT be trusted, to keep their promises!! What happened to „We’ll stand in lockstep with Ukraine, FOR AS LONG AS IT TAKES?”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax