Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: SUBIECTELE de la ROMÂNĂ scris, Evaluare Națională VIII 2019: Text de Lovinescu şi compunere despre lectură

Publicat

examen

Subiectele de la examenul de Limbă și literatură română susținut acum în Evaluarea Națională 2019 le cer absolvenților de clasa a VIII-a să realizeze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Aceasta este cerința de la subiectul II, punctul B. Potrivit surselor Edupedu.ro, la subiectul I, punctul B, elevii au avut de redactat o argumentație pe baza unui text din genul dramatic.

Examenul de limba și literatura română susținut de absolvenții clasei a VIII-a a început la ora 9.00. Elevii au la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de examen.

Vezi și Subiectele la MATEMATICĂ 2020 la Evaluarea Națională

UPDATE: La primul subiect la română la Evaluare Națională 2019, elevilor li s-a cerut să redacteze o argumentație pe baza unui text al genului dramatic, potivit surselor HotNews.ro.

Elevii au primit un fragment din „Ultima cursă„, de Horia Lovinescu. Elevii au avut de găsit sinonime, de menţionat rolul cratimei, modul de formare a unor cuvinte cum ar fi băiețel, precum transcrierea unor cuvinte care conțin diftong. Una dintre cerințe a fost formularea unui enunț cu două idei principale, respectiv secundare din text.

 

EN VIII Romana 2019

La subiectul al doilea, elevii au primit un fragment din „A fost o dată un scriitor foarte încăpățânat” de Adina Nelega. Au avut de menţionat modul și timpul unor verbe, funcţia sintactică a unor cuvinte, transcrierea unei propoziții principale și a unei subordonate și construirea unei fraze cu două propoziții – o subordonată completivă directă introdusă prin conjuncția „dacă.

Vezi și Subiectele la MATEMATICĂ 2020 la Evaluarea Națională

La punctul B al subiectului doi la română, elevii au avut de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală în timpul unei activități de lectură.

EN VIII Romana 2019

CITEȘTE ȘI: EVALUARE NAŢIONALĂ clasa a VIII-a: ASTĂZI, prima probă – ROMÂNĂ scris. Peste 2.500 de elevi din Alba, aşteptaţi la examen

surse: edupedu.ro, hotnews.ro

sursa foto: a1.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax