Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Subiectele la Română – BAC 2024, disponibile pe Internet imediat după începerea examenului. Se face anchetă

Publicat

Subiectele la Română – BAC 2024, disponibile pe Internet imediat după începerea examenului: Anchetă la centrul de examinare din Gorj nr. 2783, de unde s-au scurs subiectele la proba de limba română de Bacalaureat 2024, spune purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina.

Elevul care le-aa făcut publice va fi identificat în baza camerelor de supraveghere audio-video și va suporta consecințele, a spus purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina.

Informația a fost publicată de Edupedu, care precizează că varianta de subiecte dată la proba scrisă de Limba și literatura română, la Bacalaureat 2024, a ajuns pe internet la puțin timp după ora 9, oră la care subiectele au fost primite.

UPDATE: Precizări ale Poliției

La data de 1 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat cu privire la faptul că, în jurul orei 9.20, în timpul susținerii examenului de Bacalaureat 2024, la disciplina limba și literatura română, în mediul online au apărut imagini în care sunt prezentate subiectele examenului, atribuite centrului de examinare constituit în cadrul Colegiului Tehnologic ”Ion Mincu”, din localitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, cercetările continuând pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc fapta și luarea măsurilor legale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Reamintim că știrileprotv.ro a publicat fotografiile la ora 9:20, în condițiile în care elevii termină proba la ora 12:00. Centrul în cauză ar fi Liceul Tehnic Ion Mincu, potrivit surselor Edupedu.ro.

Subiectele au fost preluate ulterior de presă.

Subiectele la ROMÂNĂ – BAC 2024, prima probă scrisă de examen. Elevii au avut de făcut un eseu legat de o nuvelă studiată

ISJ a declanșat o anchetă la centrul de examinare din Gorj nr. 2783 de unde s-au scurs subiectele de la proba de limba română de la Bacalaureat 2024.

În documentele ce par a fi fost fotografiate cu o camera de corp, pe care cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, apar subiectele cu watermark „Gorj – 2783”.

Potrivit surselor Edupedu.ro ar fi vorba despre Liceul Tehnic Ion Mincu din Târgu Jiu.

Inspectori ai ISJ Gorj erau pe drum spre centru pentru a verifica ce s-a întâmplat la centrul de examinare și cine a scurs subiectele la limba română.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate