Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

IPJ Alba face precizări în scandalul studiilor subprefectului Rașcovici: Nu a fost încadrat ca polițist cu studii superioare

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Alba au transmis că subprefectul Viorel Rașcovici, fost angajat al insitituției, nu a ocupat niciodată un post destinat persoanelor cu studii superioare. Precizarea vine la solicitarea Alba24, după controversele legate de studiile actualului subprefect. 

”Persoana la care faceți referire a fost angajatul Inspectoratului de Poliție Județean Alba în perioada 1991 – 2016.

Aceasta a ocupat funcții prevăzute cu studii medii, conform fișei postului (printre care și funcția de șef post care este funcție de conducere) și a beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii.

Acesta nu a ocupat în cadrul unității vreun post destinat persoanelor cu studii superioare.

Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competenţa informaţiilor de interes public” se arată în răspunsul IPJ Alba la solicitarea Alba24.ro.

Fostul polițist Viorel Rașcovici, propus subprefect de IPJ Alba, și-a trecut în CV că a urmat studii superioare la o universitate aflată la momentul respectiv în centrul unui scandal cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Potrivit CV-ului, este vorba despre ”Universitatea Internațională Deschisă Tehnoeconomie și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”.

Politicianul a scris că a urmat aceste cursuri între 2001 și 2005, doar că, în perioada respectivă, „instituția de învățământ” avea probleme serioase cu legea, fiind chiar închisă.

Potrivit unui comunicat al ANPC, universitatea practica o ”publicitate înșelătoare” și oferea servicii neautorizate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

”Am fost de bună credință mergând la acea facultate. Universitatea nu a fost închisă niciodată, am susținut examenele, existau profesori, nu am avut cunoștință de așa ceva. Funcționează și în prezent”, a spus Viorel Rașcovici, înainte de a fi numit.

Acesta a adăugat că diploma obținută la instituția respectivă de învățământ i-a fost recunoscută de Ministerul Afacerilor Interne și i-a fost acceptată la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a urmat un curs post-universitar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 11.03.2021 at 12:42

    Ca subprefect merge si cu opt clase. Acolo se face prezenta in birou, si pe statul de plata,sa stea cineva si acolo sa nu bata vantul deageaba. USR-istii astia au dovedit ca au cele mai slab pregatite persoane pentru posturile care le-au fost atribuite. Penibili pana in maduva oaselor.

  2. Gelu

    joi, 11.03.2021 at 21:31

    Pute a minciuna. El scrie in CV ca diploma i-a fost recunoscuta de MAI. Daca nu a fost nevoie de studii universitare de ce a recunoscut MAI ceva de ce nu era necesar. Daca ar investiga presa sa afle cati politisti au mers la acea facultate si erau pe functii cu studii si au avut salarii si acum pensii speciale pe baza acelor diplome ar ajunge multi sa dwa cu subsemnatul pt neglijenta in serviciu. Asta e motivul penteu care incearca sa stinga flacara si sa nu se mai vorbeasca de asta. Mai mult acum dl Rascovici e seful celor din politie cum sa spuna ceva ei impotriva lui. Rusine USR Alba, ar trebui PLUS Alba sa se rupa de ei altfel vor fi si ei in aceeasi troaca .

  3. pilu

    vineri, 12.03.2021 at 13:50

    Acum, dupa ce am citit pe alt site adeverinta de la MAI iti dau dreptate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax