Connect with us
Publicitate

CUGIR

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Ce au descoperit oamenii legii

Publicat

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat luni, 22 aprilie, un control la o societate comercială din Vinerea – Cugir, specializată în comercializarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse.

Potrivit IPJ Alba, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că reprezentatul societății oferea, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat.

În urma controlului a fost luată măsura indisponibilizării cantităților de 5,5 litri și 8 kilograme de substanțe de protecția plantelor.

Polițiștii au întocmit dosar penal, în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din OUG 195/2005 privind protecția mediului și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor.

Controalele vor continua.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax