Connect with us
Publicitate

BLAJ

Subunitate de pompieri la Jidvei, pentru 15 sate din zonă, construită prin PNRR. Primăria cedează terenul către ISU Alba

Publicat

O hotărâre aflată pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi vizează comuna Jidvei din județul Alba. Mai precis este vorba despre trecerea unui imobil din domeniul public al comunei, în domeniul public al statului, în vederea dării în administrare către ISU Alba. 

Potrivit documentelor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, intenționează să construiască un sediu în care să funcționeze subunitatea de pompieri din zonă.

”În acest sens, a fost identificat un teren intravilan în suprafață de 3.771 de metri pătrați, situat pe Strada Morii, nr. 9 (…)

Demersul este justificat deoarece, prin operaționalizarea Punctului de Lucru Jidvei, se va reduce timpul de răspuns în situații de urgență pentru unitățile administrativ-teritoriale ale comunelor Jidvei, Cetatea de Baltă și Șona, coroborat cu faptul că diversitatea şi dinamica situaţiilor de urgență necesită identificarea şi adaptarea unor măsuri adecvate de răspuns.

Planul de intervenție comună cu ISUJ Mureș, deoarece timpul de răspuns al echipajelor de intervenție în comuna Cetatea de Baltă, de la Punctul de Lucru Jidvei este mai mic decât al echipajelor de la Detașamentul de Pompieri Târnăveni” se arată în document.

Astfel, intervenţia ar fi asigurată în condiţii optime, pentru minimizarea timpilor de intervenție şi, implicit, diminuarea ratei mortalității, a valorii pagubelor materiale și a consumului de resurse la intervenție.

Finanțarea noului sediu al pompierilor se va face prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027 și va acoperi un sector de intervenție din componența căruia fac parte trei comune și 15 sate, cu o populație de 11.594 de locuitori și o suprafață de aproximativ 275,34 de kilometri pătrați.

În urma discuțiilor purtate cu reprezentanţii autorităţii publice locale, Consiliul Local al Comunei Jidvei și-a exprimat acordul de principiu pentru transmiterea terenului mai sus-menționat, în vederea constituirii dreptului de administrare în favoarea Ministerului Afacerilor Interne– Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax