Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sucursala Alba a EximBank, desființată la presiunile unui lider PDL. Vezi cum au ajuns nevestele, victime colaterale în războiul politic

Publicat

Unul dintre liderii importanţi ai PDL din judeţ a intervenit pentru a desfiinţa sucursala băncii EximBank de la Alba Iulia, doar pentru a se răzbuna pe un lider al opoziției şi pe soţia sa care lucra ca funcţionar în acea unitate.

Declarația a fost făcută de vicepreşedintele PNL, Florin Roman,  în ultima emisiune „Testul de sinceritate” de la Alba24.

Florin Roman a lansat o serie de acuzaţii grave potrivit cărora politicianul respectiv ar fi intervenit în primă fază la preşedintele băncii pentru a o concedia pe soţia sa, iar apoi, pentru că nu a reuşit acest lucru, ar fi intervenit pentru a se desfiinţa sucursala de la Alba Iulia.

„La EximBank, am lăsat în spatele meu un sediu de bancă. După ce am plecat din acea zonă, acesta a fost desfiinţat pentru simplul fapt că cineva care face parte din actuala putere dorea să se răzbune pe cineva din familia mea. Pentru că s-au dus la conducerea băncii şi au cerut să dea afară acea persoană şi nu s-a putut, pur şi simplu au desfiinţat banca. În acel moment banca a negociat cu două firme mari din judeţ credite de până în 10 milioane de euro” a spus Roman.

Roman a precizat faptul că soţia sa era angajată ca funcţionar la EximBank, dar a dezvăluit la „Testul de sinceritate” şi numele politicianului PDL care s-a răzbunat pe el şi pe familia sa.

„Pentru a reuşi să rezolve această problemă, s-a dus la preşedintele băncii. Acesta a spus: îmi este foarte greu, pentru că omul îşi vede de treabă, am fost coleg cu domnul Roman, îl cunosc foarte bine, nu pot să fac astfel de măgării. Şi atunci, ca să reziste presiunilor, a mutat banca în altă parte. V-am spus, erau în acel moment agenţi economici care negociau contracte de 10 milioane de euro. Din cauza faptului că era mai importantă răzbunarea cuiva, au dus banca în alt judeţ şi acele firme mari din industria judeţului (n.r. – Alba) au rămas cu o întârziere de 6-9 luni până au beneficiat de acele credite, pentru că cineva dorea să se răzbune pe mine. Părerea mea este că sunt lucruri de <micism>, dar pe care nu vreau să le comentez”, a mai spus Roman.

Sucursala EximBank din Alba Iulia a fost înfiinţată în timpul guvernării PNL, fiind condusă de soţia fostului deputat PNL de Alba, Nicolae Popa.

Află cine este politicianul pe care îl acuză Florin Roman că ar fi făcut presiuni pentru desfiinţarea sucursalei din Alba Iulia a EximBank urmărind ultima emisiune „Testul de sinceritate” realizată de jurnalistul Dan Lungu.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. alexandru

    joi, 22.03.2012 at 09:01

    ce mai bine era ca domnul roman intr-un acces de sinceritate sa ne explice cum o agentie a unei bani de stat era plina de nevestele penelistilor.cam asta era sinceritatea ce o asteptam de la un personaj dubios care toata viata a trait din numiri politice in consilii de administratie.tocmai banca negocia credite de 10 milioane de euro…ma indoiesc ca o agentie bancara are dreptul sa negocieze credite cu asemenea sume, cum la fel treceam zilnic prin dreptul agentiei eximbank din alba si nu vedeam nici un client.de fapt infiintarea agentiei de neveste la alba a fost o miscare politica.o intrebare de bun simt in timpul interviului era: domnule roman cum va explicati faptul ca o agentie a unei banci de stat proaspat infiintata la alba eera plina de neveste de liberali?de ce nu a pus aceasta intrebare?

  2. Sorin Sicoe

    joi, 22.03.2012 at 09:50

    intrebari de genul asta ar trebui puse la toti politicienii din Alba. Dar oricum, urata a ajuns lupta politica sa te razbuni pe familia celui pe care nu-l inghiti politic. Daca ii iei la rand o sa afli ca toti si-au plasat nevestele in posturi caldute pe la Rosia Montana, la universitate sau prin institutii publice.. Mai ales cei de la PDL

  3. Analizoru'

    joi, 22.03.2012 at 21:59

    Daca intradevar a facut acest lucru, domnul senator Peres merita sa piarda alegerile si sa dispara din politica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax