Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sumă ENORMĂ încasată de partidele politice de la stat: peste 256.000.000 de lei. N-au reușit să o cheltuiască pe toată

Publicat

Partidele politice au cheluit în anul 2022 un procent de 72% din totalul sumelor încasate de la bugetul de stat, anunță Autoritatea Electorală Permanentă.

În conturile formațiunilor politice au intrat anul trecut sume în valoare de 256.640.664 de lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat.

Adică aproximativ 51 de milioane de euro. Partidele nu au reușit să cheltuiască toți banii și, atenție, aceștia nu trebuie returnați statului ci le rămân pentru cheltuieli ulterioare.

În structura cheltuielilor efectuate din subvenția de la bugetul de stat ponderea cea mai mare au avut-o cheltuielile pentru presă și propagandă la Partidul Social Democrat – 58,54%, la Partidul Național Liberal – 70,72% și la Partidul Mișcarea Populară – 27,62%.

În ceea ce privește cheltuielile cu personalul, acestea au reprezentat ponderea cea mai mare din totalul cheltuielilor angajate de Partidul Pro România și de Uniunea Salvați România, mai precis 44,93%, respectiv 29,28%.

Analiza grafică și situația detaliată a cheltuielilor efectuate de către formațiunile politice în anul 2022, exprimată atât în sume fixe cât și în procente, au fost publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 03.02.2023 at 16:30

    Ce partide de rahat avem în ţară ! Îşi votează legi pentru a suge din bugetul ţării autoîntreţinerea. Oare se mai practică prin Europa aşa ceva ? Practic, pe Ponta noi, cotizanţii la bugetul ţării îi dăm (adică îşi ia) 5 000 euro pe lună, cică e angajatul partidului. Oare cum or fi justificat când au aprobat legea aşa ceva ? Dar în Romania hoţia nu se justifică, se impune.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax