Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Suma incredibilă pe care o poate produce un cerșetor la Alba Iulia. Experiențele polițiștilor locali cu cei care cerșesc prin oraș

Publicat

Cerșetoria este un fenomen des întâlnit în municipiul Alba Iulia, în special în zona istorică a orașului, dar și pe cele mai importante și circulate străzi. 

Printre cele mai frecventate locații de către cei care apelează la mila publică se numără: zona istorică (Cetatea Alba Carolina), zona pietonală a Bulevardului Transilvaniei, zona centrală a orașului și piața din Cetate. 

Reprezentanții Poliției Locale din Alba Iulia au precizat într-o conferință de presă susținută joi, 19 ianuarie, că fenomentul cerșetoriei este unul destul de extins în oraș și că încearcă să îl țină sub control.

Mai mult de atât, aceștia au relatat și câteva cazuri celebre de cerșetori de prin oraș, printre care cel al unei femei care ar fi strâns 430 de lei în jumătate de oră.

Șeful instituției, Ciprian Hîrceagă a precizat că au în evidență 12 persoane care în mod regulat apelează la mila cetățenilor sau a turiștilor, în zonele aglomerate. Este vorba despre cerșetorii care stau de obicei pe Bulevardul Transilvaniei sau pe lângă bisericile din oraș.

La o simplă plimbare prin zonele principale din oraș, turistice sau nu, în unele zile poți număra mai mult de 12 persoane care cerșesc. Fenomenul este unul vechi, iar până acum autoritățile nu au găsit o soluție pentru stopare.

Alba Iulia, ”o Mecca a cerșetorilor”

Printre cei care cerșesc în oraș, sunt multe persoane care sunt din afara municipiului sau chiar a județului, a explicat Marius Ardeleanu. Parte a ”popularității” orașului pentru cerșetori sunt serviciile de asistență socială.

Mai exact, aceștia știu că pot primi o masă caldă sau servicii sociale, la diferite puncte de ajutorare, cum ar fi cel de lângă gara CFR.

Vara, nomazii din zona Recea Criștur vin cu câte cinci-șase căruțe, iar apoi se împrăștie prin oraș. Fie apelează la mila cetățenilor, fie ar încerca să sustragă bunuri de prin curțile oamenilor.

Cât poate câștiga un cerșetor în Alba Iulia, cazuri celebre

Polițiștii locali din Alba Iulia au câteva cazuri celebre de oameni care cerșesc prin oraș. Un exemplu cunoscut de aceștia este cel al unui bărbat din Cugir, care vine în Alba Iulia cu autoturismul personal, un Seat Alhambra, parchează, iar apoi începe să apeleze la mila publicului prin zona pieței din Cetate, a povestit Marius Ardeleanu.

De asemenea, tot Ardeleanu a amintit cazul unei femei care vine din Sebeș și cerșește în Alba Iulia. Aceasta apelează la mila cetățenilor și spune că este invalidă, însă nu are nici o problemă.

La un moment dat, polițiștii locali au ridicat-o pe aceasta, în văzul unor persoane care credeau că femeia are un handicap locomotor. Când au întrebat-o câți bani a făcut, femeia le-a arătat suma de 430 de lei despre care a spus că i-a primit în jumătate de oră, a mai spus Marius Ardeleanu, reprezentant al Poliției Locale Alba Iulia.

Un alt caz este cel al unui bărbat tot din Sebeș, care are făcută o proteză, un sistem în care își ascunde picioarele și spune că este invalid. Sistemul este făcut pentru a fi impermeabil și a fi folosit în orice condiții.

După ce bărbatul își termină orele de muncă, se schimbă în haine bune și merge înapoi la Sebeș. Acesta le-ar fi spus polițiștilor locali că strânge bani să își achiziționeze o mașină, o Dacia Logan.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 19.01.2023 at 13:27

    Păi de ce este Poliţie locală, să ne ferească de asemena specimene. Nu avem ce le face. Păi inventaţi, nu mai staţi la căldură şi vă plângeţi, că vorba aia banii tot vin şi fără osteneală. Aveţi şef nou, să se implice. Dacă îmi citeşte textul la final se termină cu o înjurătură şi atât.

  2. Petru

    joi, 19.01.2023 at 13:44

    Sumele de bani proveniți din cerșit sunt impozabile ? Dacă nu să ne apucăm de cerșit ,,pentru complectarea venituriilor” !

  3. Floare

    joi, 19.01.2023 at 17:50

    Foarte usor de stopat: anunturi frecvente ale politiei carte cetateni – nu mai dati bani cersetorilor.
    Eu am dat bani unui cersetor dimineata si seara cumpara in fata mea cea mai scumpa sticla de alcool. Asa m am vindecat de dat bani cersetorilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax