Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SUMAL, sistemul care poate stopa defrișările și transportul ilegal de lemne, este OPERAȚIONAL. Ce spune ministrul Mediului


Publicat

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat joi seara că Guvernul a aprobat operaționalizarea SUMAL, sistemul de urmărire a materialului lemnos prin care se vor stopa tăierile ilegale și transportul ilicit de material lemnos. 

„Am aprobat hotărârea de Guvern pentru operaționalizarea SUMAL, sistemul de urmărire a materialului lemnos. (…) Acest sistem de urmărire a fost tergiversat foarte mult timp. În toată această perioadă cetățenii României au dus cea mai mare bătălie pentru a proteja pădurile, sunând de foarte multe ori la 112 și evident reclamând că avem transporturi ilegale de material lemnos.

Odată cu operaționalizarea acestui sistem de urmărire a materialului lemnos vom reuși, în timp real, 24 de ore din 24 de ore, să avem un management foarte bun al materialului lemnos. Vom știi în orice moment cât s-a tăiat din pădurile României, unde va merge acest material lemnos, către ce depozi și către ce terți.

Odată cu operaționalizarea sistemului de urmărire a materialului lemnos, toate instituțiile statului român vor fi într-o strânsă coordonare. (…)

Îi asigur pe toți românii că odată cu operaționalizarea SUMAL, transportul dublu pe același aviz nu se va mai putea realiza.

Odată cu operaționalizarea SUMAL, nimeni nu va putea să transporte cu aviz cantități mai mari sau mai mici. La fiecare transport de material lemnos vor fi obligați transportatorii să urce cele trei fotografii, din față, lateral și spate, pentru a putea dovedi că au cantitatea de material lemnos cu care au plecat din pădure și vor ajunge în depozit.

De asemenea, pentru că multe dintre aceste ilegalități, de multe ori s-au petrecut și cu sprijinul sau au închis autoritățile ochii, prin acest sistem vom știi exact: cât au tăiat, cât au avizat, cât și-au însușit atunci când au încărcat mijocul de transport și evident cât trebuie să ajungă la destinație, a declarat ministrul Costel Alexe.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Paduraru

    vineri, 26.06.2020 at 06:02

    Ar fi suficient un control al camioanelor supraincarcate care strabat zi si noapte strazile din Sebes, dar nimeni nu face asta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Managerul Spitalului Județean Alba, Diana Mârza, a primit titlul de ”omul anului” din partea Universității ”1 Decembrie 1918”

Publicat

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, Diana Mârza, a primit titlul de ”omul anului” din partea Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pentru rolul important pe care l-a jucat în perioada de pandemie. 

Distincția i-a fost înmânată de rectorul universității, Daniel Breaz, cu prilejul festivității de absolvire a unei noi promoții de studenți ai instituției.

Citește: LIVE VIDEO: Emoție și bucurie la festivitatea de absolvire a promoției 2021 a Universității ”1 Decembrie 1018” din Alba Iulia

Diana Mârza, ea însăși fostă studentă a universității din Alba Iulia, a ținut un discurs deschis în fața studenților și a profitat de moment pentru a le mulțumi colegilor ei de la Spitalul Județean Alba.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE VIDEO: Emoție și bucurie la festivitatea de absolvire a promoției 2021 a Universității ”1 Decembrie 1018” din Alba Iulia

Publicat

Studenții promoției 2021 a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au parte de un eveniment mult-așteptat, încărcat de emoție. 

Este vorba despre Festivitatea de Absolvire, prima care a putut fi organizată în format față în față, după perioada dură a pandemiei.

Festivitatea are loc sâmbătă, 19 iunie, de la ora 11, în Piața Cetății din Alba Iulia, în vecinătatea clădirii principale a universității.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alba: Cod galben de ploi, prelungit până sâmbătă seara. O mare parte din țară, sub cod portocaliu

Publicat

Autoritățile au emis un nou cod galben de ploi și instabilitate atmosferică, valabil și în județul Alba.

Intervalul de valabilitate al avertizării este între 18 iunie, ora 10:00 și 19 iunie, ora 23:00.

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică.

O mare parte din țară este însă sub cod portocaliu, ca urmare a unui ciclon care a intrat în România dinspre Marea Neagră.

Citește și România se confruntă cu un ciclon venit dinspre Marea Neagră. Meteorologii cred că va alimenta furtuni puternice

În intervalul menționat în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

Vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Se deschide un nou TALCIOC în apropiere de Alba Iulia, la Ighiu. Tarifele și programul de funcționare

Publicat

Talciocul din Alba Iulia va avea concurență. 

Consiliul Local al comunei Ighiu a aprobat înființarea unui târg auto și de mărfuri, denumit popular Talcioc, pe locul fostului târg de animale. 

Primarul din Ighiu, Traian Rusu, a declarat pentru Alba24 că ar fi vrut ca Talciocul să fie funcțional de duminică, 20 iunie.

Acesta a spus însă că din cauza ploii puternice de vineri seară, utilajele primăriei nu au putut însă finaliza amenajarea locului (pietruire), astfel încât deschiderea târgului se amână cel mai probabil pentru duminica viitoare.

Talciocul va funcționa în fiecare duminică între orele 6-15.

Potrivit administrației locale, vor fi aplicate următoarele tarife:

  • 25 de lei pentru autovehiculele expuse la vânzare
  • 20 de lei de comerciant pe zi penru mărfurile aduse în interiprul talciocului
  • 100 de lei de tonetă pe zi.

În primele două duminici, nu se aplică taxe pentru comercianți, potrivit unui document al primăriei.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate