Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SUMAL, sistemul care poate stopa defrișările și transportul ilegal de lemne, este OPERAȚIONAL. Ce spune ministrul Mediului

Publicat

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat joi seara că Guvernul a aprobat operaționalizarea SUMAL, sistemul de urmărire a materialului lemnos prin care se vor stopa tăierile ilegale și transportul ilicit de material lemnos. 

„Am aprobat hotărârea de Guvern pentru operaționalizarea SUMAL, sistemul de urmărire a materialului lemnos. (…) Acest sistem de urmărire a fost tergiversat foarte mult timp. În toată această perioadă cetățenii României au dus cea mai mare bătălie pentru a proteja pădurile, sunând de foarte multe ori la 112 și evident reclamând că avem transporturi ilegale de material lemnos.

Odată cu operaționalizarea acestui sistem de urmărire a materialului lemnos vom reuși, în timp real, 24 de ore din 24 de ore, să avem un management foarte bun al materialului lemnos. Vom știi în orice moment cât s-a tăiat din pădurile României, unde va merge acest material lemnos, către ce depozi și către ce terți.

Odată cu operaționalizarea sistemului de urmărire a materialului lemnos, toate instituțiile statului român vor fi într-o strânsă coordonare. (…)

Îi asigur pe toți românii că odată cu operaționalizarea SUMAL, transportul dublu pe același aviz nu se va mai putea realiza.

Odată cu operaționalizarea SUMAL, nimeni nu va putea să transporte cu aviz cantități mai mari sau mai mici. La fiecare transport de material lemnos vor fi obligați transportatorii să urce cele trei fotografii, din față, lateral și spate, pentru a putea dovedi că au cantitatea de material lemnos cu care au plecat din pădure și vor ajunge în depozit.

De asemenea, pentru că multe dintre aceste ilegalități, de multe ori s-au petrecut și cu sprijinul sau au închis autoritățile ochii, prin acest sistem vom știi exact: cât au tăiat, cât au avizat, cât și-au însușit atunci când au încărcat mijocul de transport și evident cât trebuie să ajungă la destinație, a declarat ministrul Costel Alexe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Paduraru

    vineri, 26.06.2020 at 06:02

    Ar fi suficient un control al camioanelor supraincarcate care strabat zi si noapte strazile din Sebes, dar nimeni nu face asta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate