Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sunt energice, active și „mișcă lucruri”: Vezi cine sunt cele mai puternice reprezentante ale sexului frumos din Alba

Publicat

„Ziua femeii nu este doar în 8 martie, ci în fiecare zi”. Da, așa este. Dar această zi de la începutul primăverii a devenit cu timpul ziua în care atenția, gândurile bune și dragostea se îndreaptă mai puternic spre mame, bunici, iubite, surori, prietene, colege și, nu în ultimul rând, șefe sau, chiar vedete. În Alba Iulia avem femei frumoase, talentate, inteligente, hotărâte, practice, creative și cu cariere de succes, care merită felicitări pentru ceea ce fac și felul în care trăiesc.

De Ziua Femeii, ne-am oprit atenția la câteva dintre doamnele și domnișoarele care au o contribuție la viața albaiulienilor, fiecare pe domeniul ei. Fără a emite judecăți despre performanțele fiecăreia, le felicităm și le dorim să se bucure de această zi minunată. La mulți ani:

Rodica Andronescu, de profesie cadru didactic, predă limba franceză. În paralel, se implică în politică și în viața socială. Este președinta Organizației de Femei a PDL și a fost președinta Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Elena Ignat, directoarea Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, profesoară de biologie. Femeie în politică, președinta Organizației Femeilor Liberale Alba și vicepreședinta Organizației Naționale a Femeilor Liberale. În prezent lucrează și în Ministerul Apelor și Pădurilor, ca și consilier al ministrului.

Ioana Bogățan, directoarea Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, este de profesie actriță. În fiecare an, organizează Festivalul Internațional de Teatru „Povești” la Alba Iulia.

Marcela Dărămuș, profesoară de științe economice la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și inspector școlar general adjunct. Președinta Organizației de Femei a PSD Alba și consilier județean.

Oana Badea, cadru didactic și femeie în politică. A fost secretar de stat în Ministerul Educației, a candidat la Primăria Aiud și este membră a PDL și consilier local la Aiud.

Mirela Străjan, directoarea Alba Mall. Este cunoscută a fiind o femeie de afaceri activă, bună organizatoare, iubitoare de frumos și colecționară de oglinzi.

Mihaela Mih Delehean, de profesie jurist, directoarea Agenției de Protecție a Mediului și implicată în viața politică, fiind membră a PSD Alba.

Angelica Mocan, avocat și implicată în politică, membră și purtător de cuvânt a PNL Alba, consilier județean.

Silvia Moldovan, director executiv al Serviciului de Investiții al Primăriei Alba Iulia, omul din spate al tuturor proiectelor de dezvoltare a orașului Alba Iulia și a Cetății Alba Carolina.

Hedviga Călin, arhitectul șef al municipiului Alba Iulia

Roza Komaromi, comisar șef la Garda de Mediu Alba

Ada Rus, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului din 2011, a fost purtător de cuvânt al Primăriei Aiud. Este absolventă de Științe Politice.

Cristina Cândea, președinta Asociației Revoluționary Youth Movement for Art (RYMA) din Alba Iulia, organizatoare a numeroase evenimente culturale și artistice în Alba Iulia.

Laura Orian, artistă, interpretă, profesoară la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia, inițiatoare a proiectului Școala de Jazz și director artistic al Festivalului Alba Jazz.

Diana Câmpan, conferențiar universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918”, scriitoare și critic literar, este și purtător de cuvânt al UAB.

Lenuța Bubur, primar al comunei Crăciunel.

Lenuța Aldea, primar al comunei Cergău.

Emilia Livia Cândrea, primar al comunei Doștat.

Mariana Hurbean, secretar al județului Alba.

Elena Stoia, șefa Serviciului Dezvoltare al Consiliului Județean Alba, coordonatoarea programului Slow Food și organizatoare a numeroase evenimente și târguri

Nicoleta Coșarcă, de profesie economist, directoarea Spitalului Județean de Urgență Alba

Dana Zecheru, directoarea Serviciului Județean Alba al Arhivelor Naționale

Lucia Căbulea, prorector și conferențiar universitar al Universității „1 Decembrie 1918” Alba

Mioara Pop, directoarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și organizatoarea Târgului de Carte

Daniela Floroian, directoarea Centrului de Cultură „Augustin Bena”

Petruța Pop, președinta Asociației Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba, organizatoarea Târgului Meșteșugarilor la Alba Iulia și realizatoare de proiecte în domeniul folclorului și al tradițiilor populare

Ionela Danciu, mama tripletelor din Aiud, o femeie luptătoare și activă, inițiatoarea proiectului „Ziua Națională a Multipleților”, sărbătorită în fiecare an din 2010, la Aiud.

Delia Cristescu, directoarea Serviciului Public de Asistență Socială al Primăriei Alba.

Felicia Hondola, directoarea APIA Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Sucursala Alba

Adriana Petraşcu, preşedinta Curţii de Apel Alba Iulia

Cornelia Mureşan, preşedinta Tribunalului Alba

Lista de mai sus nu reprezintă nicidecum un clasament. Dacă, sub presiunea momentului, nu ne-am amintit de toate doamnele și domnișoarele active în viața orașului și a județului, vă invităm să ne dați sugestii care merită să fie menționate în lista femeilor care „mișcă lucruri” în Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax