Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Sunt sau nu permise excursiile în cadrul programului ”Școala Altfel”? Noi interdicții pentru cadrele didactice

Publicat

Sunt sau nu permise excursiile în cadrul programului ”Școala Altfel”? Părinții pot plăti excursiile în cadrul programului “Școala Altfel”, dar este interzisă implicarea elevilor și a profesorilor în strângerea fondurilor.

Noua metodologie privind desfășurarea programului “Școala Altfel” a fost publicată în Monitorul Oficial, potrivit Edupedu.ro, și lămurește, printre altele, și acest lucru.

Proiectul inițial pus în dezbatere publică, preciza că “nu sunt permise deplasările în afara localității care presupun costuri și pentru care unitatea de învățământ nu a identificat surse de finanțare”.

În noua metodologie se prevede însă că acest lucru este posibil cu implicarea asociației de părinți și a fost introdusă interdicția pentru profesori de a strânge bani.

  • Este interzisă și constituie abatere disciplinară implicarea elevilor sau personalului din unitatea de învățământ în strângerea de fonduri de la părinți – Articolul 6, aliniatul 6

Orarul programului național „Școala altfel” și distribuția antepreșcolarilor/ preșcolarilor/ elevilor pe activități sunt afișate în școală și comunicate elevilor și părinților cu cel puțin 2 săptămâni înainte de perioada pentru care s-a planificat programul, mai prevede documentul.

Participarea la Programul național „Școala altfel” este obligatorie atât pentru elevi, cât și pentru toate cadrele didactice din unitatea de învățământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax