Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

“Suntem români, citim româneşte”. Iniţiativă TNL pentru colectarea unor volume destinate românilor din Diaspora

Publicat

elevi

carti Cu ocazia celebrării a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, Tineretul Național Liberal a lansat proiectul “Suntem români, citim româneşte”. Prin acest demers, TNL vrea să răspundă nevoilor comunităţilor româneşti din afara ţării de păstrare a identităţii etnice, lingvistice şi culturale.

În cadrul acestui proiect, în perioada 1 februarie – 1 martie, Tineretul Naţional Liberal va încheia parteneriate de colaborare cu organizaţii din societatea civilă şi edituri din România, care doresc să contribuie la prezervarea identităţii comunităţilor româneşti din afara graniţelor.

Din luna martie şi până în luna iunie a acestui an, se vor strânge, prin acţiuni coordonate în 8 centre regionale de colectare, aproximativ 20.000 de volume scrise în limba română.

Proiectul se bazează pe ideea că, într-o Europă unită, timpul xenofobiei şi al discriminărilor etnice a apus, iar prin acest demers se dorește o sprijinire puternică a comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării. TNL consideră că este nevoie să fie „umplut un gol” în ceea ce privește nevoia românilor din diaspora de a beneficia de cărți în limba română. Sunt numeroase comunităţi istorice româneşti în afara graniţelor ţării care, în ciuda tuturor dificultăţilor, au reuşit să îşi păstreze identitatea culturală şi lingvistică, iar ele trebuie susținute în continuare.

Prin acest nou proiect, TNL își propune să se adreseze unui număr cât mai mare de români de peste hotare, în special din diaspora istorică, şi să le transmită un mesaj important: că România se gândește la ei şi nu i-a uitat.

Totodată, Tineretul Naţional Liberal îşi propune ca acest proiect să fie primul dintr-o serie de iniţiative ale anului 2015, menite să întărească legăturile cu comunităţile româneşti din afara ţării.

Acest subiect a fost dezbătut vineri, la prima şedinţă BPN TNL din acest an, la Iaşi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax