Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Super-indemnizații fără precedent pentru consilierii locali din Alba Iulia, actualizate cu bucurie după Codul Administrativ

Publicat

sedinta consiliul local feb 2019

Consilierii locali din Alba Iulia vor fi remunerați cu sume în valoare de cel mult 10% din indemnizația primarului.

Un proiect de hotărâre de consiliu local prevede majorarea indemnizațiilor pe care le primesc aceștia.

În acest condiții, un consilier local va putea încasa pentro o ședință puțin peste 1.870 de lei (în condițiile în care indemnizația lunară a primarului este mai mare de 18.700). Suma este fără precedent.

În ședința de marți, 30 iulie, consilierii locali își vor aproba indemnizațiile. Propunerea este pusă în discuție, având în vedere prevederile art. 212 din OUG 57/2019 privind Codul administrativ:

”Indemnizația lunară pentru consilierii locali care participă la ședințele ordinare ori la ședințele extraordinare ale consiliului local și ale comisiilor de specialitate este în cuantum de până la 10% din indemnizația lunară a primarului, exclusiv majorările prevăzute la art. 16 alin (2) din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, se arată în articolul citat.

Art. 16 alin (2) din Legea nr. 153/2017 prevede că indemnizațiile lunare ale președinților și vicepreședinților consiliilor județene și primarilor și viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25%.

Consilierii locali au dreptul la indemnizația lunară doar dacă participă la cel puțin o ședință a autorității deliberative și o ședință a comisiei de specialitate, pe lună, desfășurate în condițiile legii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. tux

    joi, 25.07.2019 at 10:17

    Nu-i mai satura nici dracu pe astia. Nu conteaza culoarea politica, fie ca sunt PSD fie PDL (sau cum le mai spune acum PNL – o gluma proasta). Partea nasoala este ca mai devreme sau mai tarziu, se va ajunge la fundul sacului, va veni iar vremea in care se vor face disponibilizari la bugetari si ghici cine va trebui sa plateasca gaura data de acesti asa numiti oameni de vaza ai judetului, tot amaratul care nu merge la aceste sedinte, care trudeste toata luna pentru a castiga suma luata de acesti paraziti pentru participarea la doua sedinte.
    Mah ratatilor, unde ati vazut voi in mediul privat „sa fi platit pentru participarea la sedinte” ? As fi curios daca a fost macar un consilier care sa se ridice si sa spuna „mah nu e bine ce facem, nu e corect ca pe langa leafa mare pe care o luam in mod normal sa mai luam si aceste indemnizatii”. Nu imi doresc decat sa se indeplineasca blestemele care le spun cand citesc astfel de articole, si ele suna ceva de genul „Sa ajute Dumnezeu sa cheltuiti banii aia castigati pe nedrept, pentru medicamente si prin spitale” si cred ca nu sunt singurul care spune astfel de rugaciuni.

  2. Mihaela

    joi, 25.07.2019 at 14:53

    Bani pentru PARTICIPARE LA SEDINTE?!? Mi se pare aberant! In conditiile in care in multe zone din oras nu exista canalizare, asfalt, parcurile sunt pe cale de disparitie, e plin de gunoaie si focare de infectie, etc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax