Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Superimunitatea avocaților, la votul final în Parlament. Proiectul de lege, în atenţia Camerei Deputaţilor

Publicat

parlamentul roLegea controversată care oferă super imunitate avocaților a ajuns la votul final în Parlament. Potrivit proiectului, procurorii nu mai pot ridica documente legate de dosarele la care lucrează avocaţii şi nici corespondenţa dintre ei. Ministerul Justiției a avizat negativ inițiativa.

Legea privind superimunitatea avocaților are toate șansele să treacă în Camera Deputaților, care este for decizional și să devină un proiect legislativ. Este vorba despre o prevedere care interzice procurorilor să ia orice corespondență pe care avocatul o are cu clientul său, asta înseamnă că nu pot fi ascultate nici telefoane, nu pot fi preluate documente din telefonul sau biroul avocatului.

Se instituie astfel o superimunitate pentru o categorie de profesii liberale, conform ministrului Justiției, Raluca Prună, care a avizat negativ acest proiect de lege.

Proiectul s-a întors în comisii, însă cu doar două abțineri a trecut exact în forma criticată de ministerul Justiției, astfel că ea va deveni foarte curând lege.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax