Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Superstiţii înainte de trecerea în Noul An

Publicat

În ajunul Anului Nou, oamenii se pregătesc să le fie casa şi gospodăria curate, pentru ca, anul ce vine, să-i găsească în ordine, altfel se spune că tot anul va fi dezordine.

Se evită carnea de pasăre, deoarece se ştie că găina răscoleşte pământul tot înainte, cu ghearele şi atunci şi omul care mănâncă produse din carne de găină va da înapoi şi va risipi, tot anul.

La sate, Anul Nou este întâmpinat de întreaga colectivitate cu mare bucurie. Pe vremuri, feciorii se strângeau şi începeau să „ureze” încă din ajunul zilei, pe la casele gospodarilor, unde erau primiţi cu mâncare şi băutură. La miezul nopţii, se trăgea cu puştile, anunţând trecerea în noul an.

În lumea modernă, fie că vorbim de sat sau oraş, în locul puştilor sunt folosite artificiile şi petardele, iar şampania este nelipsită din paharele petrecăreţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax