Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Supervizarea lucrărilor la primul lot al autostrăzii Sebeş-Turda va costa peste un milion de euro

Publicat

foto aerian autostrada sebes turda_aprilie 2015_5 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat în data de 3 august contractul pentru supervizarea lucrărilor la primul lot al Autostrăzii Sebeş-Turda. Acesta a fost atribuit prin licitaţie deschisă companiei Egis România, care este astfel însărcinată cu furnizarea de servicii de supervizare atât în timpul perioadei de proiectare şi execuţie a lucrărilor la acest tronson de autostradă, cât şi pe parcursul perioadei de garanţie a lor.

Valoarea totală a contractului este de 5.156.196 de lei fără TVA (1.168.463 euro, după cursul BNR de vineri, 7 august), din care 85% reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Comisia Europeană prin Fondul de Coeziune, în timp ce restul sumei va fi alocat de la Bugetul de Stat. Durata de implementare a contractului este de 74 luni de la data începere sale.

„Proiectul <Construcţia Autostrăzii Sebeş – Turda> va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de transport şi siguranţă pentru bunuri şi călători de-a lungul coridorului de drum, prin mărirea vitezei de deplasare, reducerea costurilor de exploatare, reducerea numărului de accidente şi reducerea aglomeraţiei în trafic”, susţine conducerea CNADNR.

Autostrada Sebeş – Turda însumează 70 de kilometri şi va costa peste jumătate de miliard de euro, proiectul fiind împărţit în patru loturi. Constructorii loturilor 3 şi 4 au fost selectați de CNADNR în aprilie 2014, contractele pentru primele două fiind semnate în noiembrie.

Licitaţia pentru lucrările la lotul 1, de 17 kilometri, a fost câştigată de asocierea Impresa Pizzarotti (Italia) şi SpA & Pomponio Construcţii, care va încasa 541,7 milioane lei fără TVA, iar lucrările pentru lotul 2, de 24,2 kilometri, au fost adjudecate de asocierea Aktor (Grecia) – Euroconstruct Trading 98 pentru 549,3 milioane lei fără TVA.

Acordul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane lei, fără TVA, iar al patrulea tronson, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct – PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 milioane lei, fără TVA.

sursa: ziuadecluj.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax