Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Supremia Grup” – cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei, inaugurată oficial

Publicat

Noua fabrică de condimente alimentare aparţinând firmei „Supremia Grup” fost inaugurată vineri, în prezenţa a peste 500 de invitaţi din partea administraţiei locale, parteneri şi reprezenţanţi mass-media. Evenimentul a avut loc în cortul amenajat în incinta fabricii, situată la ieşirea din Alba Iulia spre Ciugud. Cuvântul de deschidere a aparţinut directorului general Supremia Grup, Hugo Levente Bara: „Sărbătorim astăzi, pe lângă inaugurarea fabricii de condimente şi 10 ani de parteneriat Supremia Grup. Le mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă existenţa şi dezvoltarea noastră”.

Investiţia, ce se ridică la valoarea de 9 milioane de euro este cea mai mare din municipiu din ultimii 20 de ani şi a fost construită în doar 8 luni. „Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să ne mutăm aici şi să începem noul an 2011 cu tehnologie nouă, cu o capacitate care poate să satisfacă cerinţele pieţei. Practic, pe 2011, avem clienţi atât pentru intern, cât şi pentru export. Anul acesta avem contracte la export de aproximativ 1.500 de tone, ceea ce ne bucură foarte mult. Cu tehnologia şi posibilităţile oferite de această nouă fabrică, vom putea fi mult mai competitivi pe piaţa europeană, vom putea oferi produse sigure consumului şi la un cost corect”, a declarat Hugo Levente Bara.

Fabrica va asigura, pentru început, 130 de locuri de muncă şi presupune o contribuţie anuală la bugetul local de aproximativ 60.000 de euro. La realizarea proiectului inaugurat oficial astăzi, compania a beneficiat şi de ajutor financiar nerambursabil de la Uniunea Europeană, prin accesarea fondurilor disponibile pe Măsura 123 ale FEADR, prin intermediul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit in valoare aproximativă de 1,7 milioane de euro.

Managementul companiei a investit peste 3 milioane euro în tehnologia implementată în noua fabrică de ingrediente alimentare, ce include, printre altele: posibilitatea de a proba garanţia calităţii produselor prin serviciile laboratorului propriu, punerea în funcţiune a unui sistem continuu de termosterilizare a ingredientelor alimentare, cea mai modernă moară criogenică din sud-estul Europei.

Fabrica de ingrediente alimentare a fost construită pe un teren de 50.000 mp. pus la dispoziţie de Primăria Municipiului Alba Iulia, în urmă cu aproape 3 ani. Contractul cu administraţia locală pentru cumpărarea acestui teren a fost semnat, tranzacţia însemnând aproximativ 380.000 de euro.

Oaspeţi la evenimentul de inaugurare au fost primarul Mircea Hava, preşedintele CJ, Ion Dumitrel, vicepreşedintele CJ, Sorin Bumb.

De la înfiinţare, „Supremia Grup” a înregistrat în fiecare an o creştere a cifrei de afaceri între 30 şi 70 la sută, care i-a permis să se orienteze şi către piaţa externă. Pe viitor, compania îşi propune să se listeze la Bursa din Varşovia, procedură care va dura aproximativ un an. Motivul listării la bursă este atragerea de capital care să ofere posibilitatea de a lucra cu un volum mai mare de condimente.

„Supremia Grup” funcţionează cu 170 angajaţi şi are două puncte de lucru, la Bucureşti şi Bacău. Deţine un portofoliu de peste 1.200 de clienţi activi din Romania, dar şi din Europa de Est. Cifra de afaceri a companiei a atins, în anul 2010, pragul de 24 milioane de euro.

[nggallery id=41]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. PIRVU GABRIELA

    luni, 22.08.2011 at 11:56

    BUNA ZIUA

    AS DORI SI EU OFERTELE DE PRETURI.
    VA MULTUMESC!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax