Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Șureanu Mountain Festival”| 23 august: Se dă startul la alergare la Șureanu Mountain Race. Traseul are o lungime de 8 km

Publicat

Iubitorii de natură și sporturi extreme sunt așteptați sâmbătă, 23 august, începând cu ora 12.00 la competiția de alergare montană Șureanu Mountain Race, din cadrul Șureanu Mountain Festival. Competiția care constă în premii în bani și obiecte îi aşteaptă la linia de start pe toţi cei care vor să descopere superbele trasee din Munții Șureanu, dar şi să se distreze alături de prieteni. Traseul pe are alergătorii îl vor parcurge are o lungime de 8 kilometri, elevația traseului este de minimum 1.569 m și maximum 1.864 m, la o diferența de nivel de maximum 350 m. Se va pleca de la Poarta Raiului – bază Domeniu Schiabil Șureanu – Apres-ski Ada – Iezerul Șureanu – Cabana Șureanu – Sosire Poarta Raiului.

Inițial, Șureanu Mountain Race urma să se desfășoare în perioada 16 august, însă din motive obiective, a fost reprogramat pe data de 23 august.

Cei care doresc să se înscrie în concurs  nu trebuie să  plătească nimic, este gratuită și se face la centrul de informare din curtea Hotelului ”Sfântu Petru”, de la Poarta Raiului. Centrul de informare va funcționa între 21-23 august, iar organizatorii promit o ”excursie” de efort și sănătate.

Traseul pe care concurenții îl vor avea de parcurs este următorul: plecare Poarta Raiului – bază Domeniu Schiabil Șureanu – Apres-ski Ada – Iezerul Șureanu – Cabana Șureanu – Sosire Poarta Raiului. Are o lungime de 8 kilometri, elevația traseului este de minimum 1.569 m și maximum 1.864 m, la o diferența de nivel de maximum 350 m.

Participanții vor fi împărțiți pe categorii de vârstă:

juniori cu vârste de maxim 16 de ani

bărbați cu vârste între 16-35 de ani

bărbați cu vârste peste 35 de ani

femei cu vârste între 16 și 35 de ani

femei cu vârste peste 35 de ani

Zona de campare se află la Poarta Raiului, iar cei care nu merg cu cortul se pot caza la Hotelul ”Sf. Petru”, la Pensiunea „Bellamy”, la cabana ”Nuța” și la cabanele din Poarta Raiului și Luncile Prigoanei.

Cum ajungi până la Poarta Raiului?

Mergi din Sebeș, pe șoseaua Transalpina (DN 67 C), care este deschisă până la barajul Oașa. Când ajungi la baraj, faci dreapta pe drumul neasfaltat (DJ 704) și vei trece pe lângă mănăstirea Oașa, prin Luncile Prigoanei și vei ajunge, apoi, în Poarta Raiului. Distanță totală față de Sebeș: 78 km. Atenție, drumul este accidentat de la barajul Oașa până la Poarta Raiului și poate pune probleme mașinilor cu gardă joasă.

Programul festivalului:

Inaugurarea stânii ecologice Puru: 16 august

Competiție de alergare „Mountain Race”: 23 august

Competiție de alergare „Mountain Bike”: 30 august

Totul va avea loc în aer liber și în perimetrul celor trei mari zone în care se va desfășura festivalul: inconfundabila Poarta Raiului, zona extrem de întinsă a Luncilor Prigoanei și celebra Transalpina. Sunt cele trei spații care aparțin sitului natural „Frumoasa” și care vor defini, în viitorul apropiat, o parte importantă a turismului din Carpați. Te așteptăm la Șureanu Mountain Festival, festivalul celor care iubesc și înțeleg natura!

Șureanu Mountain Festival e un eveniment cultural-sportiv care celebrează aventura, tradiția și aerul curat și este conceput ca vector de imagine pentru Munții Șureanu, fiind structurat pe cinci mari componente: tabără cu corturi, fotografie, alergare, etnografie și cicloturism. Pe parcursul lunii august, cât durează festivalul, fiecăreia dintre aceste cinci componente îi va fi rezervat un weekend, o zi sau chiar o săptămână.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, împreună cu Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria Comunei Săsciori și Primăria Comunei Șugag.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax