Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Surpriză neplăcută la început de an şcolar: SUTE de elevi din Alba au venit la şcoală cu PĂDUCHI

Publicat

copii paduchi În judeţul Alba, la controlul de început de an şcolar, 467 de copii de clasele I-VIII au fost depistaţi cu păduchi. Potrivit directorului DSP Alba, Horea Timiş, 268 de elevi sunt din mediul urban, iar 199 din mediul rural. În urma tirajului epidemiologic, făcut la fiecare început de an şcolar, peste 44.000 de elevi din Alba au fost controlaţi de mediici din şcoli.

La şcolile din Alba, lipsa de implicare a părinţilor i-a adus pe 467 de elevi cu păduchi la început de an şcolar. Au fost depistaţi în acest an şcolar 268 de elevi din mediul urban, iar 199 de elevi din mediul rural. Elevii găsiţi bolnavi au fost trimişi acasă să se trateze.

Controlul de la începutul de an şcolar, este singurul control făcut de medicii şcolari în cursul anului, pentru a depista dacă copiii au această boală parazitară.

„Dacă ai copil, ai grijă de el. Aş sesiza şi DGASPC pentru lucrul ăsta. Un copil cu păduchi înseamnă mizerie acasă. Cum să ţii copiii în mizerie?”, spune directorul DSP Alba, Horea Timiş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate