Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Surpriză pe ”Cetate”. Unirea Alba Iulia – Poli Timișoara, 1-1. Bumbac, eroul Unirii

Publicat

Unirea Alba Iulia a fost surpriza etapei a V-a, după ce trupa antrenată de Stelian Gherman a izbutit să fie egala Timișoarei, în ciuda faptului că uniriștii au jucat în 10 oameni, din minutul 67.

Poli Timișoara a fost ținută în șah la Alba Iulia, de elevii lui Stelian Gherman. După o primă repriză palidă, în care cele două formații și-au creat puține faze de a marca, acestea au ieșit mai motivate de la cabine, iar Unirea avea să arate o altă față.

Bănățenii au avut prima ocazie de gol în minutul 60, prin Ricketts, însă mingea expediată de acesta a fost respinsă de Pascal, cu un reflex senzațional (vezi foto 2). În minutul 67, Bâlu a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat, iar „alb-violeții” au sporit atacurile la poarta lui Pascal.  În minutul 81, Schuller l-a faultat în careu pe Alex Curtean,  iar Tameș l-a „executat” pe Pascal.

Când nimeni nu mai credea într-un miracol, Unirea Alba Iulia a reușit să egaleze, prin Constantin Bumbac. Acesta a înscris în minutul 87, cu un șut de la 16 metri, fără nici o speranță pentru Lepmets. S-a terminat egal, iar Timișoara a rămas fără victorie, pe ”Cetate”, de 16 ani.

Iată cele două distribuții:

Unirea: Pascal (cpt.) – Bâlu, Bumbac, Camara, Giurgiu – Petcuţ, Pleniceanu, Schuller, Cornea – S. Costea, Pecarov. Rezerve: Lasc – D. Militaru, Potopea, M. Oprea, M. Tănasă, Ciofu, Bucurică. Antrenor: Stelian Gherman.

Poli Timişoara: Lepmets – Dăruială, Scutaru, Popovici, Sandu – Poparadu, Ilie, Tameş (cpt.), Pătraş – Goga, Axente. Rezerve: Kriev, Iordache, Curtean, Mera, Ricketts, Sava, Gorobsov. Antrenor: Valentin Velcea.

Valentin Velcea: ”Am pierdut două puncte importante în lupta pentru promovare”

La finele jocului de la Alba Iulia, antrenorul timișorenilor, Valentin Velcea a fost dezamăgit de rezultatul  echipei sale. ”Am pierdut două puncte importante în lupta pentru promovare. Rezultatul este nedrept, am luat gol la o fază hilară, mai degrabă a fost autogol. Am controlat tot meciul, dar încă suferim la finalizare”, a declarat Valentin Velcea, antrenor principal Poli Timișoara.

Antrenorul Unirii, Stelian Gherman a ținut neapărat să-și felicite jucătorii pentru evoluția din jocul cu fosta echipă de Liga I. ”Timișoara e o echipă bună, felicit jucătorii pentru atitudine și dăruire. Încet, încet, începem să formăm o echipă, mai ales că, după prima etapă, au mai venit câteva piese care trebuie să se pună la punct cu pregătirea fizică. Dacă aveam curaj și marcam mai repede, poate altul era rezultatul. Eu cred că patru echipe se vor bate, dar nu sunt la turație maximă”, a declarat Stelian Gherman, antrenor principal FC Unirea Alba Iulia.

Zăgrean nu a prins lotul, Florin Ilie titular

Cei doi albaiulieni din tabăra bănățenilor, Florin Ilie și Andrei Zăgrean au ratat șansa de a-și lua revanșa față de clubul albaiulian. Dacă Zăgrean nu a prins lotul, fiind opțiunea antrenorului. ”Decizia de a nu-l lua pe Zăgrean în lot îmi aparține, așa am considerat pentru că am vrut dubluri pe posturi. Acum, după meci, nu se mai poate face nimic”, a mai spus Valentin Velcea. Cel de-al doilea jucător, Florin Ilie a fost integralist și nu a jucat deloc rău, la debutul său pe Stadionul ”Cetate”. Florin Ilie a evoluat sub privirile ambilor părți, prezenți la tribuna oficială.

Gheorghe Chivorchian apostrofat de fanii Unirii

Președintele executiv la Poli Timișoara, Gheorghe Chivorchian a fost luat la țintă de fanii Unirii, după ce Tameș a înscris de la punctul cu var. Suporterii aflați la tribuna oficială au vociferat către oficialul ”alb-violeților”, iar acesta nu a ezitat să răspundă. ”Așa vreți voi să câștigați, mă, cu arbitrii? Să vă fie rușine!”, a spus un suporter albaiulian, care a primit imediat replica. ”Uitați-vă pe reluare, că a fost penalty clar. Nu mai tot vorbi. Eu cred că tu nu poți vorbi acasă, de nevastă-ta și e normal să vorbești aici”, a răspuns oficialul timișorenilor. Însă suporterii Unirii nu s-a lăsat și l-au potolit pe Chivorchian. ”Du-te, mă, la Bacău la tine acolo, nu veni tu să ne spui nouă să tăcem, la noi în Ardeal”, a încheiat suporterul.

Unirea: Pascal (cpt.) – Bâlu, Bumbac, Camara, Giurgiu – Petcuţ, Pleniceanu, Schuller, Cornea – S. Costea, Pecarov
Rezerve: Lasc – D. Militaru, Potopea, M. Oprea, M. Tănasă, Ciofu, Bucurică
Antrenor: Stelian Gherman

Timişoara: Letmets – Dăruială, Scutaru, Popovici, Sandu – Poparadu, Ilie, Tameş (cpt.), Pătraş – Goga, Axente
Rezerve: Kriev, Iordache, Curtean, Mera, Ricketts, Sava, Gorobsov.
Antrenor: Valentin Velcea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. jean

    sâmbătă, 17.09.2011 at 16:41

    măi…da a jucat Goga?eu nu l-am văzut decît cînd a fost schimbat.felicitări băieţi…Hai Unirea Alba ! ! !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax