Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Benzina și motorina, mai scumpe de la 1 ianuarie. Guvernul va renunța la compensarea cu 50 de bani

Publicat

Guvernul nu va mai prelungi compensarea prețurilor la carburanți cu 50 de bani pe litru de la 1 ianuarie 2023, au declarat surse guvernamentale pentru libertatea.ro

Reamintim faptul că în acest moment prețul la benzină și motorină este compensat cu 50 de bani litru. Măsura va expira pe 31 decembrie 2022, iar astfel, de la 1 ianuarie 2023 șoferii vor plăti mai mult pentru carburanți.

Ordonanța de Urgență care prevedea compensarea cu 50 de bani a prețului carburanților a fost adoptată pe 30 iunie. Din suma respectivă, 25 de bani au fost suportaţi din bugetul de stat, iar cealaltă jumătate a fost reducerea aplicată de lanţurile de benzinării.

Măsura inițială, valabilă timp de trei luni, a fost prelungită la data de 1 octombrie, tot pentru trei luni și va expira pe 31 decembrie 2022.

UPDATE: Măsura compensării prețului la carburanți, suspendată din ianuarie 2023

Măsura compensării prețului la carburanți va fi suspendată din ianuarie 2023, însă ar putea fi aplicată din nou dacă prețurile vor depăși puterea de cumpărare, declară premierul Nicolae Ciucă.

La ultima ședință de Guvern de miercuri, premierul s-a referit, printre altele, și la completarea prețului la carburanți.

„Dacă inițial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată, la sfârșitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, prețul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului și trebuie să anunțăm că din 1 ianuarie ea nu va mai funcționa”, a afirmat prim-ministrul.

Decizia este de suspendare, dar Guvernul este pregătit ca, în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și de susținere, să fie aplicată din nou.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    miercuri, 28.12.2022 at 10:52

    Nu ne pare rau, serios, cand am votat 10 ani, pe unul ce a dobandit 6 case din meditatii, voi, eu NU!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax