Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

SURSE: Coaliția a decis să nu plafoneze prețul carburanților. La cât a ajuns litrul de benzină și motorină în Alba Iulia

Publicat

Coaliția de guvernare ar fi decis miercuri că nu va fi redusă acciza, nu va fi plafonat prețul și nici nu va fi redusă TVA în cazul carburanților.

Inițial, PSD și PNL ar fi căzut de acord asupra prețului carburantului, mai exact în cazul unei variante combinate. Aceasta presupunea ca guvernul să acorde o compensare de 50 de bani pe litrul de carburant, iar companiile care vând carburanți în țara noastră să reducă la rândul lor prețul cu încă 50 de bani pe litru, potrivit Antena 3.

În aceste condiții, s-ar fi ajuns la o scădere a prețului cu 1 leu/l carburant. Alte surse din coaliție vizează acordarea unor compensații la pompă și pentru persoane fizice.

Potrivit Antena 3, măsurile pe piața carburanților vor fi anunțate oficial mâine. Carburanţii standard se comercializează astăzi în România cu preţuri cuprinse între 8,56 lei/l și 9,79 lei/l.

Citește și Va ajunge prețul carburanților la 10 lei/ litru? Răspunsul ministrului Energiei. Care va fi mecanismul reducerii cu 50 de bani

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 22 iunie, pot fi verificate online de șoferi pe Monitorul Preţurilor sau pe Peco Online.

Prețurile carburanților în Alba Iulia, miercuri, 22 iunie

  • benzina standard: Lukoil și Petrom: 8,62 lei/l; Mol: 8,66 – 8,68 lei/ l; OMV: 8,68 lei/ l
  • benzina premium: Lukoil: între 8,77 lei/l și 9, 32 lei/ l; Petrom: 9,08 lei/l, OMV și Mol: 9,33 lei/l
  • motorina standard: Lukoil și Petrom: 9,19 lei/l; OMV: 9,25 lei/l; Mol: între 9,25 lei/l și 9,26 lei/l
  • motorina premium: Lukoil și Petrom:9,55 lei/l; OMV: 9,74 lei/l; Mol: între 9,73 lei/l și 9,77 lei/l

Producătorii de mezeluri anunță posibile scumpiri

Carnea și mezelurile se vor scumpi din nou, avertizează producătorii. Cauza este scumpirea materiei prime și a combustibililor.

Prețuri în creștere se observă și la carnea de vită, pui și curcan. Acestea s-au dublat în ultima perioadă, așa că valoarea tipului de cărnuri amintite pentru procesare a crescut până la 6 euro pe kilogram. Astfel, pentru un produs final, cum ar fi, spre exemplu, rulada de vită, valoarea a crescut la raft și cu 92%.

surse: site Monitorul Prețurilor, sursa foto: arhivă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax