Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SURSE: Majorarea cu 25% a salariilor medicilor nu se aplică la întregul salariu. Finanțele vin cu o nouă formulă de calcul

Publicat

teodorovici

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se discuta componenta Guvernului Ponta 2, in Bucuresti Majorarea cu 25% a salariilor medicilor ar urma să fie aplicată într-un mod diferit decât au anunţat premierul Victor Ponta şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Creșterea de 25% ar urma să se aplice nu salariului fiecărui angajat din sistemul medical, ci doar pentru diferenţa obţinută în plus prin noua lege a salarizării, după cum ar fi precizat surse guvernamentale pentru gândul.info.

Deşi creşterile salariale ale medicilor au fost anunţate de la Palatul Victoria de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi de premierul Ponta, surse guvernamentale au precizat că lucrurile nu au fost clar stabilite. Majorarea salariilor medicilor se va face de la 1 octombrie 2015, dar discuţiile se poartă la Ministerul de Finanţe la ce se va aplica acel procent de 25%. Dacă premierul şi ministrul Sănătăţii au precizat că salariile vor creşte, surse din Ministerul de Finanţe au declarat pentru gândul.info că această creştere se va aplica doar sumei în plus obţinută de fiecare categorie de bugetari prin noua lege a salarizării. Potrivit surselor citate, majorarea nu se va aplica la întregul salariu.

Mai mult, la ministerul de Finanţe se lucrează la o metodologie prin care această creştere să nu fie aplicată şi personalului tesa care lucrează în sistemul medical.

Surse guvernamentale au precizat pentru gândul.info că ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a propus o majorare a tuturor salariilor din sistemul bugetar cu 20% de la 1 noiembrie, dar măsura nu a fost susţinută în Guvern. Măsura era menită pentru a nu genera un noul val de cereri din partea altor categorii în afara medicilor.

Potrivit surselor din Ministerul de Finanţe, pentru celelalte categorii de bugetari, creşterile salariale se vor face în funcţie şi de majorările primite anterior. Astfel, profesorii vor primi mai puţin decât medicii pentru că au primit deja o mărire salarială în luna martie.

O altă discuţie care se poartă la Ministerul de Finanţe este legată de impozitarea şpăgii medicilor. Finanţele consider că măsura este greu de aplicat, punându-se problema cum se impozitează ”găina” care este adusă unui doctor.

Premierul Victor Ponta a spus că un medic poate primi o atenţie din partea unui pacient, dacă aceasta se realizează benevol, după terminarea actului medical şi dacă este declarată.

Ministerul de Finanţe vrea ca orice creştere salarială pentru bugetari care are loc în această perioadă să fie ulterior regăsită în noua lege a salarizării, iar cei care au obţinut majorări în avans, să aibă creşteri mai mici prin noua lege.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax