Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Măsuri de austeritate luate în calcul de Guvern. Tăieri de salarii, concedieri, sporuri eliminate și înghețarea angajărilor

Publicat

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat că singurele scenarii care stau în picioare pentru ca România să beneficieze de banii din PNRR sunt tăierile de salarii, concedierile în domeniul bugetar sau revizuirea politicii fiscale.

Explicația cu PNRR trebuie pusă însă și în contextul în care Guvernul are o gaură în bugetul pe 2023 în valoare de aproximativ 20 de miliarde de lei.

Se pare că vor fi reduceri diferențiate, și asta deoarece există ministere care nu vor avea prea mult de unde să taie, însă în cazul altor instituții, cu foarte mulți bani alocați la capitolul bunuri și servicii, economia va fi considerabilă, scrie Antena3.

”Având în vedere obligația Guvernului de a conduce politica fiscal bugetară în mod prudent și de a gestiona resursele și obligațiile bugetare, precum și riscurile fiscale, de o manieră care să asigure sustenabilitatea poziției fiscale, este necesară adoptarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

În acest context, vă rugăm să dispuneți reevaluarea fondurilor aprobate prin legea bugetară anuală pentru instituția pe care o conduceți și să identificați măsuri ce pot fi adoptate, inclusiv prin acte normative, care să conducă la diminuarea prevederilor bugetare cu cel puțin șase la sută din totalul creditelor bugetare aprobate, fără afectarea investițiilor, indiferent de sursa de finanțare, a cheltuielilor aferente proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile și din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Măsurile identificate vor fi transmise Guvernului până cel târziu la data de 12 aprilie 2023”, se arăta în circulara trimisă de premierul Nicolae Ciucă.

SURSE – Măsuri luate în calcul:

  • eliminarea sporurilor acordate în pandemie;
  • înghețarea oricăror majorări salariale;
  • înghețarea angajărilor la stat după 1 mai;
  • scăderea cheltuielilor de funcționare din toate instituțiile publice;
  • revizuirea salariilor la stat;
  • concediera unor bugetari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax