Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Surse PNL: Rotația premierilor s-ar putea amâna până în toamnă. Reacția liderului PSD, Marcel Ciolacu

Publicat

Rotația premierilor s-ar putea amâna până în toamnă, deși ar trebui să se facă până în 25 mai, susțin surse din cadrul PNL. Întrebat dacă PSD ia în calcul această variantă sau mai degrabă ieșirea de la guvernare, Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a spus că „astăzi avem un protocol”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a fost întrebat, luni, într-o conferință de presă, dacă PSD ar fi de acord cu amânarea rotativei până în toamnă.

„Nu am avut o astfel de discuție (despre amânarea rotativei până la toamnă – n.r.). Toată concentrarea noastră, a miniștrilor PSD, va fi pe rezolvarea problemelor în perioada imediat următoare, nicidecum despre ceea ce se va întâmpla în mai, conform protocolului, cred că a rezolva problema creșterii prețurilor la alimente, a încerca să venim cu o măsură consolidată, așa cum am venit la energie, este unul dintre lucrurile pe care putem să le facem acum pentru toți cetățenii României”, a spus Oprea citat de Mediafax.

Întrebat, în continuare, dacă ar susține varianta amânării sau mai degrabă PSD ar ieși de la guvernare, Radu Oprea a spus că este convins că toți românii au o așteptare: „aceea de a avea stabilitate și de a rezolva problemele care într-adevăr îi preocupă”.

Întâlnire la nivel înalt în PSD. Ce s-a discutat

„Am vorbit despre faptul că încă sunt probleme cu creșterile de prețuri la produsele alimentare, încă este o preocupare costul cu energia, deși am reușit să rezolvăm această problemă, dar probabil trebuie să comunicăm mult mai bine decât am făcut până acum. Este vorba de veniturile românilor în acest context geopolitic foarte complicat pentru noi.

Războiul este la granița României. Ați văzut că iar au fost bombardamente în Insula șerpilor, care nu este departe de România și eu cred că acestea sunt preocupările. Despre aceste probleme am discutat noi în ședința BPN, nu despre rotația premierilor”, a răspuns Radu Oprea.

În continuare, Radu Oprea a spus că „Astăzi avem un protocol și avem o agendă a românilor care ne privesc”, astfel că social-democrații au discutat în ședință despre „această agendă, pentru a răspunde acestor nevoi reale, care nu pot fi ignorate, nu pot fi trecute cu vederea indiferent de discuțiile care apar în zona aceasta”.

Ciolacu, exclude amânarea rotativei: între PSD și PNL e un protocol pe care îl respectăm

Președintele PSD Marcel Ciolacu exclude amânarea rotativei premierilor și spune că între PSD și PNL există un protocol care va fi respectat.

„Eu nu răspund la ceva neoficial. PSD împreună cu PNL au un acord politic pe care îl respectăm și îl punem în aplicare. Cred că după 30 de ani au ajuns și politicienii la o maturitate politică să respecte anumite acorduri”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, întrebat despre informațiile pe surse venite din partea liberalilor cum că rotativa premierilor va fi amânată până în toamnă.

Întrebat dacă este convins că președintele Klaus Iohannis îl va numi premier, întrucât acesta a vorbit despre „propuneri”, Ciolacu a spus că „nu există această temă pentru români. Această temă se vehiculează în lipsa altor teme sau altor răspunsuri ale oamenilor politici. Nu există această temă ca cineva să nu facă propunerea.

Avem niște discuții, suntem niște oameni de stat responsabili. (…) Este o analiză pe text. E la plural, nu la singular… să ieșim din această zonă de speculații. Protocolul va fi respectat”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Întrebat, în continuare, de jurnaliști, dacă actualul premier va fi ministrul Apărării în Guvernul Ciolacu, președintele PSD a spus că acest lucru ar trebuie să întrebat chiar Nicolae Ciucă: „Cred că e cel mai în măsură să vă răspundă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 13.02.2023 at 18:37

    Poate să se facă oricând,ce-mi este un soldat, ce-mi este un covrigar „revoluţionar”,gândire ioc. Vai de ea ţară cu asemenea nulităţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax