Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

SURSE: Președintele Iohannis, la Alba Iulia în 1 noiembrie. Participă la Centenarul Colegiului Național Militar

Publicat

iohannis, militari

Potrivit unor surse Alba24, președintele României, Klaus Iohannis va participa la Alba Iulia, la aniversarea de Centenar a Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”.

Vineri, 1 noiembrie, unitatea de învățământ din Alba Iulia aniversează 100 de ani de existență, iar, potrivit surselor Alba24, președintele României va fi prezent la acest eveniment.

Evenimentul va debuta la ora 10.00 şi va include un ceremonial militar şi religios, alocuţiuni, decorarea Drapelului de Luptă, festivităţi de premiere şi alte activităţi omagiale dedicate împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea liceului militar albaiulian. Tot programul la care urmează să participe Klaus Iohannis ar urma să țină în jur de o oră și jumătate.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 25 octombrie 2019, chiar de Ziua Armatei României, decretul de decorare a Drapelului de Luptă al Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofiţer, cu însemn de pace pentru militari.

De asemenea, pe tot parcursul săptămânii în curs, în cadrul Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” vor avea loc mai multe activități prin care elevii instituției marchează 100 de ani de existență a colegiului.

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, la data de 1 noiembrie 2019, prin o sută de ani de existenţă, intră în Alianţa Colegiilor Centenare, al cărei scop este promovarea calităţii în învăţământul românesc preuniversitar.

În cei 100 de ani care au trecut de la înfiinţarea liceului militar la Târgu-Mureş, în toamna anului 1919, instituţia a pregătit aproximativ 7.000 de absolvenţi încrezători şi motivaţi, aceştia devenind o resursă valoroasă pentru Armata României.

foto: arhiva Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax