Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Surse: PSD ia în calcul să depună propria moțiune de cenzură. „Nu vrem să îl dea ei jos pe Cîțu cu mâna noastră”

Publicat

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește duminică, 5 septembrie, pentru a adopta strategia politică viitoare. Potrivit unor surse din partid, citate de Digi24, social-democrații vor să depună propria moțiune, deoarece, în opinia lor, alianța USR cu AUR e o mascaradă.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a ieșit public sâmbătă, 4 septembrie, spunând că nu vrea să participe la „mascarade” politice şi nu va fi niciodată „la remorca incompetenţilor”, referindu-se la moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

Social-democrații consideră că alianța USR – AUR a demonstrat „că nu este capabilă să facă nimic”, iar liderii acestor formațiuni au vrut să ignore apelurile PSD, deși „au nevoie de PSD”.

Totodată, potrivit surselor citate, social-democrații nu pot fi de acord cu ideea că USR nu este vinovat de situația creată și sau că nu ar fi în egală măsură responsabil pentru dezastrul guvernării. PSD consideră că nu doar Florin Cîțu trebuie să plece, ci și Dan Barna, copreședinte al USR.

Nu trebuie să se ajungă la situația în care USR să-l dea jos pe premier cu ajutorul PSD, iar apoi să se întoarcă la guvernare, susțin social-democrații. De altfel, aceștia consideră că miniștrii USR și-ar fi dat demisia dacă voiau cu adevărat să plece de la guvernare și nu ar fi făcut alianța cu AUR, care, în opinia lor, „este o mascaradă”, au adăugat sursele respective.

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește duminică, de la ora 12:00.

Calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu nu a putut fi stabilit nici sâmbătă, la ședința Birourilor Permanente Reunite, deoarece nu a fost întrunit cvorumul. Ședința a fost amânată pentru luni.

Pe lângă echipa lui Florin Cîțu care nu a participat nici la ședința de vineri seară, nici sâmbătă, nu au fost prezenți nici reprezentanții UDMR, dar nici cei ai PSD.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax