Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Surse RECORDER: DNA s-ar fi sesizat în urma investigației video ”Clanul Marelui Alb”, legată de afacerile Bisericii Ortodoxe

Publicat

DNA s-ar fi sesizat ca urmare a unei investigații jurnalistice legate de rețeaua secretă a oamenilor de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii care lucrează mână în mână într-o mega-afacere (construcția și reabilitarea de biserici din bani publici).

Este vorba despre investigația ”Clanul Marelui Alb” (cum era numit Patriarhul Daniel de oamenii din subordine) a jurnaliștilor de la Recorder, care s-au infiltrat timp de câteva luni în sânul afacerilor Bisericii.

Anunțul privind deschiderea unui dosar penal a fost făcută chiar de aceștia.

”Conform surselor Recorder, Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în urma investigației „Clanul Marelui Alb” și a deschis un dosar penal cu privire la faptele prezentate în materialul Recorder.

De asemenea, doi dintre oamenii care apar în investigație și-au prezentat demisiile: Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București.

Prin sacrificarea acestor personaje, Biserica încearcă să minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel și să bagatelizeze gravitatea faptelor prezentate în investigația Recorder, mutând atenția de la problema sistemică prezentată în materialul nostru: felul în care BOR administrează banii publici. Vom reveni pe acest subiect” au scris pe contul lor de Facebook, cei de la Recorder.

Investigația Recorder despre BOR

Un jurnalist Recorder s-a infiltrat cu identitate falsă în Biserica Ortodoxă Română și a negociat contracte de reabilitare a bisericilor din bani publici.

YouTube video

Spunând că este consultant pe fonduri europene, jurnalistul a primit asigurări de la oameni ai Bisericii că va câștiga și licitațiile pentru executarea lucrărilor, fără probleme și doar cu „binecuvântarea” Preafericitului: „Dacă a aprobat Preafericitul, e garanție mai tare ca la Strasbourg“, l-a asigurat Aurel Mihai, vicar eparhial, pe jurnalistul sub acoperire.

În urma articolului, doi dintre oamenii care apar în investigație și-au prezentat demisiile: Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București.

„La capătul a opt luni de documentare, am descoperit o rețea secretă în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici. Toată acestea rețea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb„, scriu jurnaliștii de la Recorder.

Reacția BOR

Biserica Ortodoxă Română a reacționat dur la adresa publicației Recorder.

”Material destinat unui scop jalnic, prost camuflat sub umbrela bunelor intenții, anume lovirea în imaginea publică a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române”, arată într-un comunicat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Nu a demontat însă și acuzațiile aduse de investigație.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ion

    joi, 14.10.2021 at 00:39

    Si oare de ce nu se „mira” nimeni?….

  2. Rusinea

    joi, 14.10.2021 at 08:22

    Ignoranta, hotia si prostia isi dau mana cata vreme mai exista prosti care pelerineaza si cred in racle, dar nu cred in actul medical decat atunci cind pica bolnavi.

  3. pilu

    joi, 14.10.2021 at 11:03

    ION. Pai n-au cum sa se mire ca acolo se lucreaza acoperit, si ordinele se executa, nu se discuta in presa ca multe altele. Mancatori de bani dde la cei ce muncesc. Sunt peste 26 000 de biserici de diferite confesiuni si doar 530 de spitale. Tratai-va la biserica ca nu va costa mai nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax