Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Rocade la PDL, înlocuiri la USL. Ultimele ștersături din listele candidaţilor pentru parlamentare din județul Alba


Publicat

deputati

În această perioadă, principalii jucători din politica județului își fac ultimele cosmetizări, rocade, eliminări, schimbări şi negocieri, în listele candidaţiilor pe care îi vor scoate la alegerile parlamentare. S-au făcut sondaje, calcule peste calcule privind eligibiliatate locurilor și distribuția resturilor și chiar jocuri de culise menite să inducă în eroare concurența. Chiar dacă numele candidaților a fost rostit doar în spatele ușilor închise din birourile șefilor de organizații, în politică, discreția este tot atât de legendară ca și secretul lui Polichinelle.

Doar puţine surprize ar mai putea apărea în ceea ce priveşte nominalizarea unor oameni din partidele politice ale scenei locale care ar avea potenţa de a aduce voturi relevante. PSD şi PNL şi-au schimbat colegii, în funcţie de influenţa în comunităţile importante din judeţ (Sebeş – Blaj a trecut la PSD, iar Aiud – Ocna Mureş la PNL), unii parlamentari în funcţie au aflat că nu mai sunt sprijiniţi în partid, la nivel local – cum este cazul lui Călin Potor (PNL) sau Radu Coclici (PSD). La PDL, deputatul Olar și-a reevaluat șansele și s-a retras de la Senat la Camera Deputaților, iar pe Colegiul Aiud – Ocna Mureș, Sorin Bumb a convins conducerea organizației că poate mai mult decât Oana Badea. Sau atât cât trebuie ca să încurce calculele redistribuirii. Pentru că și prea multe voturi în colegii în care sunt alții eligibili pot aduce mai mult deserviciila redistribuira resturilor. Așa s-a întâmplat acum patru ani când Radu Coclici a ajuns deputat, de pe locul doi, prin redistribuire, cu doar 3000 de voturi. Cât a fost de eficient s-a vazut deabia la exprarea mandatului, când nici macar ai lui n-au mai vrut să-l lase să se întoarcă la popor.

Iată candidaţii partidelor din Alba la parlamentare așa cum i-am aflat noi din mai multe surse:

SENAT

Colegiul 1 (Alba Iulia – Cugir – Zlatna – Apuseni – Teiuş)

Teodor Atanasiu – USL (PNL)

Ştefan Bardan – PDL

Colegiul 2 (Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş)

Nicolae Dobra – UNPR

Alexandru Pereş – PDL

CAMERA DEPUTAŢILOR

Colegiul 1 (Alba Iulia):

Angelica Mocan  – USL (PNL)

Dorin Nistor – PDL

Colegiul 2 (Sebeş – Blaj):

Ovidiu Jidveian – USL (PSD)

Clement Negruţ – PDL

Colegiul 3 (Cugir – Zlatna):

Mihai Nicuşor – USL (PNL)

Ionuţ Fulea – PDL

Colegiul 4 (Aiud – Ocna Mureş):

Elena Ignat – USL (PNL)

Sorin Bumb – PDL

Colegiul 5 (Apuseni şi Teiuş):

Ioan Dîrzu – USL (PSD)

Corneliu Olar – PDL.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Motanul

    joi, 11.10.2012 at 22:42

    PIFFFFF DRACEE……Ce adunatura de pitpalaci…oare toiti fumeaza iarba????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 10.000 de măști distribuite gratuit către vârstnici din Alba Iulia cu pensii modeste, prin Fundația Comunitară Alba

Publicat

Fundația Comunitară Alba a finalizat astăzi distribuirea celor 10.000 de măști medicale de protecție, destinate vârstnicilor din Alba Iulia cu pensii cuprinse între 800 și 1500 lei, activitate din cadrul proiectului “Ajutăm Seniorii”.

”Pe parcursul celor trei zile, între 100 și 150 de vârstnici au venit zilnic la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia pentru a-și ridica pachetele cu măști medicale de protecție, totul realizându-se în condiții de maximă siguranță, într-un spațiu de cca. 40 mp, aerisit permanent și în care a avut acces un singur beneficiar o dată”, transmit reprezentanții Fundației.

Potrivit sursei citate, acțiunea de distribuire a măștilor s-a realizat în “Săptămâna voluntariatului”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Studenților, având ca parteneri Fundația Comunitară Alba și Liga Studenților din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Intervalul 800 – 1500 lei a fost stabilit ținând cont atât de faptul că pensia medie, în județul Alba, se situează sub 1500 lei, cât și că vârstnicii cu pensii sub 800 lei beneficiază de măști gratuite puse la dispoziție de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Alba Iulia, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 78/2020, mai precizează organizatorii.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Paul Tolas, luptătorul de kickbox din Alba Iulia, debutează la profesioniști. Va urca în ringul galei Colosseum de la Arad

Publicat

Paul Tolas, luptătorul de kickbox al clubului Revolution Academy din Alba Iulia, își va face debutul la profesioniști. 

Tânărul sportiv de 18 ani din Alba Iulia va urca în ring în primul meci al galei Colosseum, care se va desfășura la Arad, vineri, 23 octombrie. 

Gala de kickbox se anunță a fi una foarte spectaculoasă, cu mulți luptători de valoare din România, dar și de peste hotare. Invitatul special al evenimentului este olandezul Semmy Schilt, deținător a patru titluri mondiale în cea mai renumită promoție de kickbox „K1”.

Tânărul albaiulian îl va înfrunta pe Ruben Onișor, un sportiv din Arad. Cei doi vor lupta la categoria 61 de kilograme.

Onișor trebuia să înfrunte un alt sportiv, pe Okay Sakvan, dar cel din urma nu va participa așa că în locul său va intra în ring Paul Tolas.

”Ne-a luat prin suprindere propunerea organizatorilor ca Paul să urce în ring la profesioniști, în condițiile în care mai sunt două zile până la meci. Din fericire însă Paul este într-o formă foarte bună, s-a antrenat foarte mult în ultimul timp și chiar dacă avem doar două zile la dispoziție să pregătim meciul de vineri, suntem foarte încrezători că sportivul nostru va face o figură foarte frumoasă la debutul său la profesioniști”, a declarat pentru alba24.ro, Alin Moldovan, antrenorul clubului Revolution Academy.

Gala va fi difuzată pe Digisport de la ora 18:00. În ringul Colosseum vor lupta: Flavius Boiciuc vs. Andrei Ostrovanu, Sebastian Cozmîncă vs Anthony Burger, Alex Manolache vs Alexandru Tironeac, Eduard Gafencu vs Milos Bajovic, Daniel Bolfa vs Gabriel Bozan, Ionel Bălan vs Silviu Ionescu și Freddy Kemayo vs Marius Muntean.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Transport agabaritic pe Autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva și alte rute din țară. Care sunt restricțiile de trafic

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, 21 octombrie, se desfășoară un transport agabaritic pe traseul Fieni (Dâmbovița) – DN 71 – Sinaia – DN1 – Brașov – DN1 – Sibiu – A1 (Sebeș – Deva) – Chiscadaga (Hunedoara).

Transportul este format dintr-un camion cu lățimea de 7,06 metri și greutatea de 142 de tone.

Viteza de deplasare va fi adaptată condițiilor de trafic. În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Transportul va fi însoțit pe traseul precizat de echipaje de poliție rutieră.

Începând cu ora 14:00, se oprește circulația pe ambele sensuri, pentru aproximativ 4 ore, pe DN 71 Sinaia – Târgoviște, de la kilometrul 92, stațiunea Sinaia, județul Prahova, pentru a permite tranzitarea transportului agabaritic. Conducătorii auto pot opta pentru următoarele rute alternative.

De la Sinaia:

–  DN 71/DN1 Sinaia – DN 1 Breaza – DJ 710 Bezdead – DJ715 Buciumeni – DN 71 Dealu Mare;

– DN 71/DN1 Sinaia – DN 1/DJ720 Floresti – DJ 720 Moreni – DN71 Targoviste.

De la Fieni:

– DN 71/DJ 715 Dealu Mare – DJ 715 Buciumeni – DJ 710 Bezdead – DN1 Breaza.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Judecătoria Aiud recomandă justițiabililor să evide deplasarea la instanță, după ce orașul a ajuns la o rată de infectare record

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Judecătoria Aiud a transmis miercuri un comunicat prin care recomandă justițiabililor să evite deplasarea la instanță, pe cât posibil, și să utilizeze comunicarea la distanță. 

”Având în vedere evoluţia îngrijorătoare a numărului cazurilor confirmate ca fiind infectate cu COVID 19 la nivelul comunităţii aiudene (cu o rată de infectare de peste 7 la mia de locuitori, cu mult peste media naţională sau judeţeană),

În condiţiile în care activitatea de judecată continuă în parametri normali,

În scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19 atât la nivelul publicului, cât şi la nivelul personalului instanţei,

Judecătoria Aiud recomandă justiţiabililor să evite, pe cât posibil, deplasarea fizică la sediul instanţei şi să utilizeze într-o cât mai mare măsură comunicarea la distanţă.

Reamintim faptul că depunerea actelor adresate instanţei (acţiuni sau înscrisuri) se poate face prin următoarele mijloace:

a) prin fax la numerele: 0358.408498 sau 0258860677;

b) prin e – mail la adresa: judecatoria.aiud@just.ro;

c) prin poştă.

Recomandăm publicului consultarea dosarelor în format electronic, prin accesarea aplicaţiei „Dosarul Electronic” (site-ul www.tribunalulalba.ro).

În cauzele aflate pe rolul instanţei, recomandăm ca publicul să solicite judecarea cauzei în lipsă şi prezentarea fizică a părţilor doar atunci când au notată pe citaţia primită menţiunea „prezenţă obligatorie”. Prezentarea martorilor citaţi în cauze pentru a fi audiaţi este obligatorie.

Asigurăm justiţiabilii de faptul că neprezentarea fizică la instanţă nu va afecta buna derulare a procesului, precum şi de faptul că judecătorii instanţei, alături de întreg personalul acesteia, îşi vor îndeplini în continuare atribuţiile cu diligenţă şi profesionalism în scopul de a asigura un act de justiţie de calitate” au transmis reprezentanții instituției.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate