Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Se pregătește înlocuirea prefectului de Alba. Trei nume din PSD vehiculate pentru preluarea funcției

Publicat

cj, prefectura, consiliu judetean Guvernul PSD se pregătește să treacă la schimbări în teritoriu. Prefecturile reprezintă o problemă arzătoare ce îi macină pe liderii locali care nu și-au revendicat încă puterea după câștigarea alegerilor. Printre social-democrații din Alba sunt vehiculate trei nume care ar putea ocupa funcția deținută în prezent de Mihaela Albu. Dănuț Hălălai, șeful Gărzii de Mediu Alba, Daniel Zdrânc, consilier județean și fostul prefect și subprefect, Cornel Murg sunt, potrivit unor surse, persoanele care ar putea ocupa funcția de prefect. 

Cu ocazia recentelor Comitete Executive Județene, care au avut loc în majoritatea organizațiilor județene ale PSD, liderii și-au amintit de o problemă care îi preocupă și pe care o doresc rezolvată cât mai rapid.

”Noi suntem la guvernare, dar numai la centru, pentru că în teritoriu conduc tot tehnocrații. Nu este posibil să punem în aplicare programul de guvernare prin care am câștigat alegerile, dacă prefectul este al tehnocraților, dacă șefii de deconcentrate sunt ai lor. Am vorbit cu mai mulți colegi și vom cere la București să se rezolve această problemă”, a declarat un important lider PSD, pentru stiripesurse.ro.

La nivelul județului Alba se poartă de ceva timp discuții pe această temă. Potrivit unor surse, sunt trei persoane avute în vedere pentru ocuparea funcției de prefect. Unul este şeful Gărzii de Mediu, Dănuț Hălălai, altul – consilierul județean Daniel Zdrânc. Acesta din urmă nu este funcționar public, însă este posibil ca Guvernul să schimbe condițiile în acest sens și să nu mai fie nevoie de acest statut pentru a prelua o funcție de prefect. Un alt nume este Cornel Murg. Totuși, având în vedere că Murg a ieșit la pensie anul trecut din funcția de prefect, este prea puțin probabil să se reîntoarcă pe post.

Premierul Sorin Grindeanu va lua decizia de schimbare a prefecților sau a șefilor instituțiilor aflate în subordinea Guvernului, cel mai probabil la Comitetul Executiv al PSD.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax