Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Surse: SRI a verificat computerele Primăriei Alba Iulia. Prima reacție a instituției, după mega-scurgerea de date personale. VIDEO

Publicat

Computerele Direcției de venituri (taxe și impozite) din cadrul Primăriei Alba Iulia a fost verificată joi dimineață de Serviciul Român de Informații, potrivit surselor Alba24. 

Angajații SRI ar fi încercat să afle dacă publicarea datelor cu caracter personal ale tuturor proprietarilor de locuințe și autoturisme din oraș s-a produs dintr-o eroare umană sau în urma unui atac cibernetic.

Potrivit acelorași surse, de la momentul publicării pe siteul primăriei și până la momentul în care au fost scoase de pe site, fișierele respective au fost accesate de 46 de ori.

CITEȘTE ȘI: Scurgere GRAVĂ de informații la Primăria Alba Iulia. Datele personale ale TUTUROR PROPRIETARILOR din oraș, publicate din greșeală

Reamintim că datele personale ale tuturor deținătorilor de proprietăți din oraș, inclusiv angajați din SRI, DIICOT, BCCO, procurori, judecători, jandarmi, polițiști, avocați, persoane publice, politicieni, cetățeni, mai pe scurt toți cei care dețin o locuință sau o mașină pe teritoriul orașului, au fost publicate din greșeală la rubrica ”Știri și anunțuri” pe site-ul primăriei. Vorbim de zeci de mii de persoane.

Inclusiv datele primarului Gabriel Pleșa și ale viceprimarilor, au fost făcute publice. În plus, au fost publicate și date de identificare a firmelor.

Documentele cu datele personale la vedere au fost încărcate pe site-ul Primăriei la secțiunea ”Știri și anunțuri”.

Ce spun reprezentanții Primăriei Alba Iulia: prima reacție

Primăria are în desfășurare o anchetă internă. Viceprimarul Marius Filimon spune că a fost vorba despre o eroare umană, pe care o regretă.

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Flaviu Buta, a declarat că persoana care a greșit riscă o sancțiune care poate merge de la mustrare până la desfacerea contractului de muncă.

Scandalul a ajuns la nivel național. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a transmis că va demara o investigație.

Directorul Direcției Control a instituției, George Balaiți a declarat pentru alba24.ro, că în dimineața zilei de joi 4 mai, autoritatea a fost sesizată, după articolul apărut în alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. ssi

    joi, 04.05.2023 at 11:46

    O noua mostra de „competente cibernetice” a celor de la SRI. Auzi la ei „atac cibernetic”… Dar cu siguranta vreau sa-i scape pe cei din Primarie de incalcarea GDPR dand vina, nu-i asa, pe hackerii rusi… care au atacat „cibernetic” Primaria Alba Iulia si au publicat lista.
    Datele normal ca au fost publicate de un incompetent, angajat la taxe si impozite pe pile, iar Primaria Alba Iulia ar trebui amendata pentru incalcarea GDPR cu o suma astronomica, ca sa se invete minte!!!

  2. pilu

    joi, 04.05.2023 at 12:13

    Ce dracu caută SRI-ul pe acolo, dacă există in ţară Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrărilor Datelor cu Caracter Personal ? Păi nu v-am mai spus că suntem o ţară condusă se Securitate. Din 90 încoace.

  3. Raul Z

    joi, 04.05.2023 at 14:26

    Ce verifica ? nu verifica nimica , din 89 până în prezent tara este furată de niște hoți la conducerii prin instituții publice !

    cât timp se va mai plăti taxe și impozite nu se va schimba nimica, sistemul este făcut să vă ține sclavii pe timpul și munca voastră.
    TREZIȚI-VĂ !!!

  4. Cornelia

    joi, 04.05.2023 at 14:41

    Colonia lui Dorel!
    Sa va fie rușine!

  5. Lutz Hesse

    joi, 04.05.2023 at 16:12

    Ce administrația de coșmar la Alba Iulia.. incompetenta..haotic… dezinteresat la probleme de popor..Normal in un oraș fără primar::))

  6. Moia

    vineri, 05.05.2023 at 18:37

    Va dati seama ce incompetenti sunt?

  7. dolfi

    vineri, 05.05.2023 at 21:58

    o sa-i scoata securistii basma curata. Concluzia o sa fie „s-a gresit” si aia e, mergem mai departe. iar cei care au descarcat acele date, o sa faca bani frumosi pe piata neagra…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax